Routebeschrijving

De AIVD is gevestigd aan de Europaweg 4 in Zoetermeer. De hoofdingang vindt u aan de voorzijde van het gebouw.

Met de auto

Vanuit Den Haag/Rotterdam

Neem op de A12 de afslag Zoetermeer-Centrum (afrit 6), bovenaan bij de verkeerslichten linksaf de Afrikaweg op en volg de aanwijzingen naar wijk 26/Stompwijk/Leiden. Ter hoogte van het politiebureau/brandweerkazerne middelste baan aanhouden wijk 26/Stompwijk/Leiden (niet de tunnel inrijden). Bij de verkeerlichten linksaf de Zwaardslootseweg op en na 100 meter linksaf de Herman Gorterhove op. Volg het bordje ‘Parkeren bezoekers'. U kunt zich melden bij de slagboom.

Na het parkeren volgt u de blauwe bordjes naar 'hoofdentree BZK'.

Vanuit Utrecht/Gouda

Neem op de A12 de afslag Zoetermeer (afslag 7). Bovenaan de afslag rechtsaf richting Zoetermeer. Volg het bord ‘Centrum/Snowworld/Leiden (linkerbaan). Op de rotonde (Prinses Maximaplein) de tweede afslag (Australiëweg). Volg de aanwijzingen wijk 26/Stompwijk/Leiden (N206). Rechtsaf de Zwaardslootseweg op. Ga na 100 meter linksaf de Herman Gorterhove op. Volg het bordje ‘Parkeren bezoekers'. U kunt zich melden bij de slagboom.

Na het parkeren volgt u de blauwe bordjes naar 'hoofdentree BZK'.

Vanuit Amsterdam

Neem op de A4 de afslag Zoeterwoude-Dorp (afslag 7). Na de afslag twee keer rechts richting Zoetermeer blijven volgen (N206). Op de rotonde eerste afslag (Zwaardslootseweg). Na ± 140 meter rechtsaf de Herman Gorterhove op. Volg het bordje ‘Parkeren bezoekers'. U kunt zich melden bij de slagboom.

Na het parkeren volgt u de blauwe bordjes naar 'hoofdentree BZK'.

Vanuit Leidschenveen/Leidschendam

De Zoetermeerse Rijweg, overgaand in de Leidschendamseweg volgen. Bij rotonde rechtdoor de Amerikaweg op. Volgende rotonde eveneens rechtdoor (op de Amerikaweg blijven) richting centrum. Links aanhouden door kleine tunnel (u komt dan op de Europaweg). Direct bij de verkeerslichten rechts aanhouden, de middelste rijbaan kiezen, richting Leiden. Over de tunnelbak, linksaf de Zwaardslootseweg op en 100m verder linksaf de Herman Gorterhove op. U kunt zich melden bij de slagboom.

Na het parkeren volgt u de blauwe bordjes naar 'hoofdentree BZK'.

Met openbaar vervoer

Vanuit Utrecht

Stap uit op station Zoetermeer en ga boven aan de trap linksaf richting de bushaltes voor buslijnen 72, 121 of 170 naar station Zoetermeer Centrum West. Of ga bovenaan de trap rechtsaf via de loopbrug de A12 over naar randstadrailhalte Driemanspolder. Neem daar Randstadrail 3 richting Zoetermeer Centrum West.

U arriveert bij het busstation Zoetermeer/Randstadrail Centrum West en verlaat het station aan de centrumzijde. Loop langs het winkelcentrum Stadshart/Spazio (aan uw rechterhand) richting voetgangers- en fietserstunnel (onder de Europaweg). Aan het eind van de tunnel rechtsaf en na ongeveer 300 meter ziet u aan uw linkerhand het gebouw van de AIVD.

Vanuit Amsterdam

Reist u vanuit de richting Amsterdam dan is het aan te raden via Leiden te reizen. Stap uit op station Leiden Centraal en neem daar buslijn 400 richting Zoetermeer. Stap uit bij de halte Woonhart. U ziet het AIVD gebouw rechts voor u liggen, aan de overkant van de weg.

Vanuit Den Haag

Neem Randstadrail lijn 3 of 4 richting Zoetermeer, stap uit op station Centrum West en verlaat het station aan de centrumzijde. Loop langs het winkelcentrum Stadshart/Spazio (aan uw rechterhand) richting voetgangers- en fietserstunnel (onder de Europaweg). Aan het eind van de tunnel rechtsaf en na ongeveer 300 meter ziet u aan uw linkerhand het gebouw van de AIVD.

Vanuit Rotterdam

De Erasmuslijn rijdt van Rotterdam richting Den Haag Centraal. Om naar Zoetermeer te reizen, stapt u bij de halte Leidschenveen over op Randstadrail 3 of 4 richting Zoetermeer. Zie verder bij ‘Vanuit Den Haag'.

Plattegrond Zoetermeer