Meld je aan voor de AIVD/MIVD-Summerschool

Annuleer je vakantie en stop met chillen. De Joint Sigint Cyber Unit van de AIVD en de MIVD organiseert weer een Summerschool in de eerste twee weken van augustus.

Interesse? Stuur dan je cv en een motivatie naar summerschool@minbzk.nl. De aanmelding sluit op 30 juni 2017.

Laptop op strand

Wie?

Ben je student? Behaal je binnenkort een Bachelor of een Master in bijvoorbeeld informatica? Wil je alles leren over reverse engineering? Jonge professionals met bijvoorbeeld Capture The Flag ervaring, maar zonder relevante opleiding, mogen ook reageren. Pas je in geen enkel profiel, maar vind je wel dat wij kennis met je moeten maken, reageer dan ook.

Waar en wanneer?

Van 31 juli t/m 4 augustus ben je te gast bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) op een geheime locatie in het oosten van het land. Van 7 augustus t/m 11 augustus bij de AIVD op een geheime locatie in de regio Den Haag. Je hoeft alleen een tandenborstel, een paar schone T-shirts en je eigen laptop mee te nemen. Wij zorgen voor de rest. Twijfel je ernstig aan de brute kracht van je laptop? Laat het ons weten.

Wat?

In de eerste week doe je kennis op om goed te kunnen presteren tijdens de tweede week. Tijdens de hele Summerschool krijg je presentaties van AIVD’ers en MIVD’ers en maak je kennis met het werk van de beide diensten.

Programma

Week 1: 31 juli t/m 4 augustus

De week start met een driedaagse malwarecursus. Je leert meer over de malwaretypen die in omloop zijn en over de geschiedenis van Advanced Persistent Threats (APT’s). Je leert malwaretypen, botnets en binary packers identificeren en krijgt inzicht in mogelijke infection vectors. Je wordt bijgespijkerd over statische en dynamische malware-analyse, unpacking, exploits, antivirus- en sandbox-bypassing met tools als IDA, Windows debuggers en Kali Linux.

Gedurende de laatste twee dagen word je onder handen genomen door een paar offensieve security specialisten van de Joint Sigint Cyber Unit. Iedere deelnemer krijgt de beschikking over een werkboek en wordt deelgenoot gemaakt van onze kennis over pentesting en Red-teaming. We zetten fictieve, afgeschermde netwerken voor je op zodat je helemaal los kunt gaan. We werken met verschillende moeilijkheidsgraden. Er is dus voor elk wat wils.

Week 2: 7 t/m 11 augustus

Gedurende de tweede week werk je in teams aan een casus. Je team neemt iedere dag een andere rol aan. Op maandag ben je bijvoorbeeld een malware analist, op dinsdag een offensive security specialist. Je maakt zo kennis met alle aspecten die het werken voor de Joint Sigint Cyber Unit in zich heeft.