Aanvraagformulier voor inzage persoonsgegevens

Formulier voor het aanvragen van kennisneming van persoonsgegevens aanwezig in de systemen van de AIVD. 

Inzage in documenten over uzelf of een overleden familielid

Dit formulier kunt u het beste op een computer invullen, invullen op een tablet of smartphone werkt niet (goed). Daarna print u het uit, ondertekent het en stuurt het terug. Bij het invullen kunt u tussentijds opslaan op uw eigen computer.

U kunt de uitgeprinte en ondertekende aanvraag als scan of als foto digitaal met het verzendformulier. Daarbij is een duidelijke kopie van een geldig indentiteitsbewijs nodig. Ook kunt u beiden per post toesturen.

Bij het aanvragen van inzage in gegevens van een overleden naast familielid, hebben wij ook een kopie van een akte van overlijden nodig.

Meer informatie over de procedure vindt u op de pagina over gegevens opvragen over uzelf of een overleden familielid.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons via het contactformulier over inzageverzoeken bereiken.

Problemen om het formulier te openen na het downloaden? Sla het formulier eerst op

Invullen gaat het best op een computer (laptop of PC). U kunt het formulier ook invullen op een tablet of smartphone, maar dat werkt niet altijd handig. U heeft namelijk de laatste versie van Adobe Acrobat Reader DC nodig. Bovendien moet het formulier geprint worden, voordat het ondertekend moet worden opgestuurd.

Als u een foutmelding bij het openen krijgt vanaf de site, kiest u dan bij het downloaden van het formulier niet direct voor Openen, maar kies voor Opslaan als en sla de pdf bijvoorbeeld op het Bureaublad op. Sluit dan de webbrowser af, open Adobe Reader en open de opgeslagen pdf via het menu Bestand > Openen. Als Adobe Reader niet op de PC staat, download dat dan eerst via www.adobe.com.