Wahhabi-salafisme in het informeel onderwijs

Sommige wahhabi-salafistische aanjagers zijn actief in het informeel onderwijs. Zij organiseren buitenschoolse onderwijsactiviteiten voor jonge kinderen en tieners. Dit wahhabi-salafistische onderwijs is vaak intolerant naar andersdenkenden en -gelovigen toe. Deze instellingen propageren een afkeer van democratische waarden en de Nederlandse samenleving. 

Het aantal aanjagers dat informeel onderwijs aanbiedt is beperkt, maar de invloed en aantrekkingskracht van deze drijvende krachten achter het wahhabi-salafisme in Nederland is onevenredig groot. 

Goed verzorgde onderwijsprogramma's

Dit komt voornamelijk doordat de aanjagers goed verzorgde en intensieve onderwijsprogramma’s aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Hiermee voorzien zij in een groeiende behoefte bij Nederlandse moslims in (informeel) islamitisch onderwijs. Zij kunnen hun achterban mobiliseren om grote bedragen in te zamelen of - in bepaalde gevallen - financiering uit het buitenland te regelen. 

Op deze manier  zijn aanjagers steeds vaker succesvol in het verder verspreiden van hun onverdraagzame ideologie binnen de Nederlandse samenleving. 

Ga terug naar: radicale islam.