Sollicitatie- en selectieprocedure

Een baan bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is op meerdere vlakken bijzonder te noemen. Vanwege het werk, maar bijvoorbeeld ook vanwege de uitgebreide sollicitatie- en selectieprocedure. Dit proces gaat er bij ons iets anders aan toe dan je bij andere (overheids)instanties gewend bent.

Solliciteren bij de de AIVD: zo zit dat

Als je in ons vacatureoverzicht een vacature hebt gezien die je aanspreekt, kun je hiernaar solliciteren door op de website werkenvoornederland.nl jouw sollicitatiebrief en cv te uploaden. Na ontvangst van de sollicitatie volgt de selectieprocedure.

Verloop selectieprocedure

Hoe het sollicitatietraject eruit ziet, hangt voor een groot deel af van de functie waarop je solliciteert. Een selectieprocedure kan bestaan uit de volgende stappen:

  1. briefselectie;
  2. in sommige gevallen een voorlichtingsbijeenkomst;
  3. een (of meerdere) selectiegesprek(ken);
  4. een psychologische test of assessment (bij sommige procedures vindt dit voorafgaand aan het gesprek plaats);
  5. voor sommige functies: een medische keuring;
  6. een arbeidsvoorwaardengesprek (salaris, datum indiensttreding, enzovoort);
  7. het veiligheidsonderzoek;
  8. indiensttreding.

Niet praten over je sollicitatie

Tot zover wijkt onze selectieprocedure wellicht niet veel af van andere ministeries en overheidsorganisaties. Een belangrijk verschil is echter dat wij al onze sollicitanten nadrukkelijk verzoeken om niet met anderen te praten over hun sollicitatie bij de AIVD.

Als algemeen bekend wordt dat jij een baan bij de AIVD ambieert en bij ons op gesprek mag komen, kan dit niet alleen de sollicitatieprocedure, maar ook jouw eventuele verdere loopbaan bij de dienst schaden. Bovendien kan dit een serieus risico vormen voor jouw veiligheid.

Vragen?

Neem contact op met:

Wervingsbureau AIVD
Postbus 20010
2500 EA Den Haag

Of bel op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar het nummer: 079-320 53 73.