Directeur CIA in Nederland

Op uitnodiging van minister H.F. Dijkstal bezoekt de directeur van de CIA, de heer J.M. Deutch, vandaag ons land. Hij is achtereenvolgens ontvangen op het ministerie van Binnenlandse Zaken en op het ministerie van Defensie. Het bezoek van de heer Deutch volgt op het bezoek dat de heer N.W.G. Buis, het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, eerder dit jaar bracht aan de CIA.

Deutch bekleedt als Director of Central Intelligence sinds mei 1995 de hoogste positie in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap (alle buitenlandse inlichtingendiensten van de Verenigde Staten). In de regering van president Clinton heeft hij de status van minister.  Het bezoek van de heer Deutch onderstreept volgens minister Dijkstal de goede samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten op het gebied van de nationale veiligheid.