Nieuwe directeuren bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst

Sinds 1 september 1999 is de heer C.A.W. (Kees) van Raalten (46) directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). Op 1 november zal de heer G. (Gerrit) Veenstra (35) als directeur Bijzondere Inlichtingenmiddelen in dienst treden.

De heer Van Raalten studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voor zijn indiensttreding bij de BVD werkte Van Raalten als plaatsvervangend hoofd van de douane, district Amsterdam.

Van Raalten geeft als directeur Staatsveiligheid leiding aan de directie die zich onder meer richt op de verspreiding van massavernietigingswapens en op onderzoek naar aspecten van georganiseerde misdaad van de BVD.

De heer Veenstra studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Veenstra werkte eerder als hoofd multimedia bij de Postbank, divisie Particulieren.

Veenstra is als directeur Bijzondere Inlichtingenmiddelen verantwoordelijk voor het verzamelen van bijzondere operationele informatie en diensten en voor de relatie met buitenlandse zusterdiensten.