Eindhoven geen 'broeinest van terrorisme'

Burgemeester Rein Welschen van Eindhoven heeft gisteren tijdens een commissievergadering verklaard dat hij 'geen enkele reden ziet om op te treden tegen welke moskee in Eindhoven dan ook'.

De burgemeester ontkracht daarmee de berichten in de media dat zijn gemeente een broeinest van terrorisme zou zijn en dat er aanwijzingen zouden zijn dat geld van een Eindhovense moskee gebruikt is voor de financiering van Al Qa'ida. Deze perspublicaties, die verschenen na de arrestatie van een aantal vermeende handlangers van Al Qa'ida twee weken geleden in Eindhoven, hebben veel onrust veroorzaakt in de gemeente.

Voorafgaand aan zijn verklaring heeft burgemeester Welschen onder meer bij de AIVD geïnformeerd naar het waarheidsgehalte van de berichtgeving. De AIVD heeft burgemeester Welschen meegedeeld dat de dienst geen aanwijzingen heeft dat er een geldtransfer via een moskee in Eindhoven heeft plaatsgevonden.

Zie ook