Vijf verdachten aangehouden wegens mogelijke aanslag

Naar aanleiding van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zijn vrijdag 17 oktober 2003 vijf verdachten aangehouden. Deze informatie had betrekking op een mogelijk ophanden zijnde terroristische actie.

Onder leiding van het Landelijk Parket is vorige week een strafrechtelijk onderzoek gestart en zijn de verdachten door de Nationale Recherche aangehouden, zo schrijft het OM op de site.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam (2), Amersfoort, Den Haag en Schiedam. Bij de doorzoeking van hun woningen is beslag gelegd op onder meer computers, diskettes, videobanden en cassettes. Bovendien zijn een vals paspoort en een vals rijbewijs aangetroffen.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Vier van hen zijn voor tien dagen in bewaring gesteld. De vijfde is wegens onvoldoende verdenking door de rechter-commissaris heengezonden. Het vijftal wordt verdacht van voorbereiding van een ontploffing, deelneming aan een criminele organisatie en vervalsing van reisdocumenten.

Zie ook