Boek 'Trends in Terrorisme'

Zoals besproken in de uitzending van het televisieprogramma NOVA van 20 november: maandag 24 november 2003 zal het boek Trends in Terrorisme in de boekhandel verkrijgbaar zijn.

De belangrijkste trends in terrorisme en terrorismebestrijding zijn in dit rapport weergegeven. Het geeft een beeld van de rijke wereld van wetenschappelijke kennis over terrorisme en terrorismebestrijding. Naast de verschijningsvormen en organisatievormen van terrorisme komen ook de financiering van terrorisme en de door terroristen gebruikte wapens en mogelijk te gebruiken (NBC-) wapens aan de orde. De complexe verhouding tussen media en terrorisme wordt in het boek beschreven.

Het onderzoek is uitgevoerd door het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in opdracht van de AIVD. Het rapport is niet verkrijgbaar bij de AIVD.

Titel: Trends in Terrorisme

Auteurs: E.R. Muller / R.F.J. Spaaij / A.G.W. Ruitenberg

ISBN: 9013010733

Zie ook