Gerard Bouman wordt toekomstig hoofd AIVD

Mr. G.L. (Gerard) Bouman (54) wordt vanaf 1 december 2007 het nieuwe hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Dit heeft de Ministerraad besloten op voorstel van minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Met het oog op een goede overdracht en een ruime inwerkperiode treedt Bouman al op 1 januari 2007 bij de AIVD in dienst, waarna op 1 december volgend jaar de overdracht zal plaatsvinden.

Bouman volgt in december 2007 het huidige AIVD-hoofd S.J. (Sybrand) van Hulst op, die dan met functioneel leeftijdsontslag gaat.

Bouman is op dit moment korpschef van de regiopolitie Haaglanden (sinds 2003). Daarvoor was hij achtereenvolgens Hoofdofficier van Justitie in Middelburg (1998-2000) en in Den Haag (2000-2003). Hij begon zijn carrière in 1970 bij de toenmalige gemeentepolitie Rotterdam.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.