Topgeheim! Geheim-agententest!

Kinderen tussen 10 en 12 jaar die meer willen weten over het werk van geheim agenten kunnen vanaf 3 oktober terecht op onze speciale kindersite. Daar kunnen zij ook een geheim-agententest doen.

Voordat kinderen aan de test meedoen, kunnen ze terecht op de geheim-agentenschool ‘Villa Sub Rosa’. Hier leren kinderen aan de hand van geheim agent Pjotr hoe hij te werk gaat. Hij vertelt vooral over hoe hij vroeger dingen deed. Hij kan natuurlijk niet veel verklappen over nu, omdat dat super-geheim is. Kinderen krijgen uitleg over geheime opbergplaatsen, zoals in de hak van een schoen, in een wandelstok of in een speciale steen in het bos, maar ook over apparaten die er waren om geheimschriften te ontcijferen. Een recept voor onzichtbare inkt ontbreekt natuurlijk niet.

Ook komen ze meer te weten over wat de AIVD, de geheime dienst van Nederland, doet.

Geheim-agententest

Vervolgens kunnen ze meedoen aan de geheim-agententest. Hoe goed kan je observeren, hoe snel ben je in het ontcijferen van geheimschrift en wat weet je over het werk van de geheim agent? Allemaal vragen waarbij de kennis die is opgedaan op de geheim-agentenschool, goed van pas komt.

De geheim-agententest is een quiz met multiple choice vragen, waarmee punten kunnen worden verdiend. Kinderen die een minimum aantal punten hebben gehaald, kunnen een geheim-agenten-certificaat downloaden, waarop hun naam en hun (zelfgekozen) schuilnaam staan.