Wees voorbereid op de komst van de quantumcomputer

De komst van de quantumcomputer is dichterbij dan u denkt. Experts voorspellen dat rond het jaar 2030/2035 voldoende ontwikkelde quantumcomputers beschikbaar zijn om van praktisch nut te zijn. Daarom is het belangrijk om voorbereid te zijn op de komst van de quantumcomputer. Ook de informatie die u nu versleutelt en die voor langere tijd beschermd moet blijven, is kwetsbaar.

Dit was de belangrijkste boodschap van de lezing die de AIVD gisteren gaf tijdens de International NCSC One Conference.

Quantumcomputers zijn van grote toegevoegde waarde voor de wetenschap en bijvoorbeeld de medische wereld en de chemie. Ze kunnen bepaalde zaken een stuk beter (sneller) dan traditionele computers. Zo kunnen ze onder andere veel beter encryptie breken.

Lees meer over de komst van quantumcomputers of het informatieblad over quantumcomputers.