Marc Kuipers vertrekt bij AIVD

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van plaatsvervangend directeur-generaal van de AIVD Marc Kuipers als inspecteur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De benoeming gaat in op 1 mei 2016. Hij volgt Jan van den Bos op, die per 1 januari 2016 als inspecteur-generaal bij de Inspectie Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu is benoemd.

Marc Kuipers 10 jaar in dienst

Mr. M.J. (Marc) Kuipers is sinds 2012 plaatsvervangend directeur-generaal van de AIVD. In 2005 trad hij in dienst bij de AIVD als directeur Veiligheidsbevordering. Vanaf 2009 was hij bij deze organisatie directeur Operationele Expertise en Ondersteuning, tevens Chief Information Officer.

Tussen 2000 en 2005 was Marc Kuipers werkzaam bij het ministerie van Justitie als directeur van de dienst Justis, de Justitiƫle Uitvoeringsdienst voor Toetsing, Integriteit en Screening. Eerder vervulde hij bij dit ministerie verschillende managementfuncties.

Marc Kuipers studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht.

De benoeming van Marc Kuipers is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.