Uitslag kerstpuzzel bekend

“Hierbij de winnende antwoorden.” Met dit commentaar leverden sommige inzenders hun antwoorden voor de kerstpuzzel in.

Negen van de ruim 1250 inzenders kregen gelijk: zij scoorden - alleen of in teamverband - maar liefst 100 punten of meer. Die score mag historisch genoemd worden, want nog nooit eerder scoorde een deelnemer meer dan 96 punten.

Club van 100

Daarmee heeft de AIVD voor het eerst te maken met de ‘Club van 100’. Dit groepje uitblinkers mag binnenkort hun prijs in ontvangst komen nemen. Binnen de Club van 100 mag de 26-jarige Carlo zich met 105 punten voor het tweede jaar op rij de absolute winnaar noemen.

Man voor schoolbord met gloeilamp boven zijn hoofd

Verdubbeling belangstelling

Naast de ruim 1250 inzendingen kon de kerstpuzzel op grote belangstelling rekenen: de puzzel werd ongeveer 100.000 keer gedownload: bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Degenen die hun antwoorden hebben ingezonden, ontvangen vandaag een bericht met daarin hun behaalde resultaat en plaatsing in het klassement.

Uitwerkingen

Wie de puzzel wel heeft gemaakt, maar de antwoorden niet heeft ingestuurd, kan alsnog zijn/haar puntenaantal inschatten aan de hand van de uitwerkingen.

Puzzelen met cijfers

  • er zijn in totaal 38.577 punten en 115 bonuspunten toegekend;
  • vraag 1a is het best beantwoord (94% van de inzenders had die goed);
  • vraag 7b werd het moeilijkst gevonden (2% van de inzenders had deze vraag goed).
  • 105 punten was dit jaar voldoende voor de eerste plaats, terwijl bijvoorbeeld 23 punten een gedeelde 627e plaats opleverde.

In de grafiek ’Scoreverdeling per vraag’  is van elke opgave weergegeven hoe vaak deze (volledig of gedeeltelijk) opgelost is. De grafiek ‘Van score naar plek’  geeft aan met welke score welke plaats behaald is.

Kerstpuzzel 2017

In december 2017 komt er een nieuwe editie van de kerstpuzzel. Alvast inspiratie nodig? Oefen dan op de  edities van voorgaande jaren.