AIVD kerstpuzzel 2017 gepubliceerd

Na twee weken voorpret (en twee teaseropdrachten op sociale media) is het zover: de AIVD kerstpuzzel 2017 is gepubliceerd. Ga jij deze kerst de uitdaging aan om een oplossing te bedenken voor de cryptische puzzelopdrachten? De kerstpuzzelwinnaar krijgt eeuwige roem én de felbegeerde beker.

Over de AIVD kerstpuzzel

De AIVD kerstpuzzel staat bekend als een van de uitdagendste puzzels van het jaar. De puzzel, die ook deze editie weer is gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), bestaat uit een aantal cryptografische opgaven die los van elkaar kunnen worden opgelost.

De deelnemer die de meeste vragen goed beantwoordt en het hoogste aantal punten haalt, wint zoals altijd eeuwige roem en de inmiddels felbegeerde beker.

Tijdige voorsprong

Dit jaar kon er een 'tijdige voorsprong' worden gewonnen door twee teaseropdrachten op te lossen die wij de afgelopen weken hebben gedeeld op Twitter en Instagram.

Puzzelaars die deze teasers wisten te kraken, hebben de puzzel vier uur eerder kunnen downloaden dan de rest van Nederland. Vanaf nu is de kerstpuzzel 2017 voor iedereen beschikbaar.

Opgaven en antwoordformulier downloaden

Hieronder staan de links naar de opgaven en het antwoordformulier van de AIVD kerstpuzzel 2017. De 'lijnen' zijn dus vanaf nu geopend. Het insturen van oplossingen kan tot en met maandag 15 januari 2018 om 23.59 uur.

Meer weten?

Neem een kijkje op de pagina: AIVD kerstpuzzel.