NOS Journaal over de nieuwe Wiv

In het achtuurjournaal van zaterdag 3 maart legt directeur-generaal van de AIVD Rob Bertholee uit, waarom de huidge wet gemoderniseerd moet worden.

Technologische ontwikkelingen

Zonder de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017) kan de AIVD niet meer meekomen met de technologische ontwikkelingen van de moderne tijd. Communicatiestromen lopen nu anders dan toen de huidige wet tot stand kwam. De AIVD dreigt daardoor informatie te missen.

Lees meer over de noodzaak van de nieuwe Wiv in ons dossier. Bijvoorbeeld ook over de extra waarborgen die zijn opgenomen in de wet. Niet alleen de minister maar ook een onafhankelijke commissie toetst vooraf of de AIVD een bijzondere bevoegdheid mag inzetten.

Terugkijken

De uitzending van het journaal kunt u terugkijken via de website van de NOS.