IT Kenniscafé op 7 maart: ben jij erbij?

Van cybersecurity tot architectuur en van kunstmatige intelligentie tot werken in DevOps-teams: bekende thema's voor een IT’er. Ben jij benieuwd naar wat dit betekent voor onder meer de veiligheid en belastingen? Kom donderdag 7 maart 2019 naar het IT Kenniscafé in het Nationaal Militair Museum in Soest (NMM) om kennis uit te wisselen en te netwerken.

Netwerkevent voor IT-professionals

Het IT Kenniscafé is een idee van De Belastingdienst. Het netwerkevenement, waar onder andere de AIVD en MIVD, politie en de Nederlandse Spoorwegen aanwezig zijn, is gericht op IT-professionals die het interessant vinden om hun netwerk te verbreden, ervaringen te delen en kennis op te doen over het werk van andere IT'ers.

De opzet van het café is informeel: aan het einde van je werkdag kennis uitwisselen op een unieke locatie (het Nationaal Militair Museum in Soest), onderweg naar je weekend en onder het genot van een hapje en drankje.

Om het extra leuk te maken, wordt deze bijeenkomst samen georganiseerd met de Nederlandse Strijdkrachten. Zij geven overdag namens DEFLAB een inkijkje in allerlei innovaties: van drones tot exoskeletten, een paradijs voor de serieuze gadgetfreaks.

Netwerk ICT Werving

Het IT Kenniscafé op 7 maart is het eerste gezamenlijk kennisevenement dat in het kader van het Netwerk ICT Werving wordt georganiseerd. Dit netwerk is eind 2017 op initiatief van de AIVD opgericht en heeft als voornaamste doel: kennis delen over belangrijke IT-ontwikkelingen en waar mogelijk samenwerken met andere partijen.

Naast overheidsorganisaties zijn ook organisaties uit de vitale sector en het bedrijfsleven, waaronder TNO en de Nederlandse Spoorwegen, bij dit netwerk betrokken.

Waar vindt het IT Kenniscafé plaats?

Het IT Kenniscafé vindt plaats in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Wanneer is het?

Op donderdag 7 maart ben je de hele dag welkom in Soest: vanaf 10.00 uur bij DEFLAB en vanaf 17.00 uur in het IT Kenniscafé. Om 20.30 uur sluiten we af met een klein biertje en een hapje, zodat iedereen weer op tijd naar huis kan.

Welke organisaties doen mee?

 • Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)
 • Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD)
 • Belastingdienst
 • Minister van Defensie
 • Gemeente Den Haag
 • Gemeente Rotterdam
 • IVO Rechtspraak
 • Nederlandse Spoorwegen
 • Nationaal Cyber Security Centrum
 • Openbaar Ministerie
 • Politie
 • Rijkswaterstaat

Mag ik ook komen?

Je bent op 7 maart van harte welkom als je werkzaam bent in de IT en wel eens wilt weten wat er nog meer te koop is in de IT-wereld.

Meld je aan op de website van Werken voor Nederland. Tip: wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt.