AIVD en MIVD verwelkomen Frans initiatief voor Intelligence College in Europe

Vandaag vond in Parijs de oprichting van het Intelligence College in Europe plaats. Dit in aanwezigheid van talrijke vertegenwoordigers van Europese inlichtingendiensten, academici en hoogwaardigheidsbekleders. De bijeenkomst werd afgesloten met een speech van de Franse president Macron.

Opening door president Macron

Namens Nederland waren directeur-generaal Dick Schoof van de AIVD, directeur van de MIVD generaal-majoor Onno Eichelsheim en secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken Paul Huijts bij de oprichting aanwezig.

Het idee voor het Intelligence College in Europe werd door president Macron in 2017 geopperd, in een toespraak aan de Parijse universiteit Sorbonne. Hij sprak daar over Europa en het belang van grensoverschrijdende samenwerking.

Het College heeft als doel de academische wereld, Europese beleidsmakers en de inlichtingenwereld met elkaar te verbinden. De AIVD en MIVD hechten grote waarde aan internationale samenwerking.

Neem een kijkje op de officiële website van het Intelligence College in Europe.