Peter Daniels directeur Operatiën

Peter Daniels wordt per 15 november 2021 directeur Operatiën. Hij volgt Robert Spronk op, die eind 2021 met pensioen gaat.

Beeld: ©AIVD

Erik Akerboom, directeur-generaal van de AIVD: ‘Ik ben verheugd met de benoeming van Peter en verwacht dat hij met zijn persoonlijkheid uitstekend kan bijdragen aan de brede transitieopgave van de dienst en de verdere doorontwikkeling van de directie Operatiën. Peter is met zijn ervaring, stijl en persoon een aanwinst voor het MT en het leiderschap in onze organisatie.’

Peter Daniels is momenteel plaatsvervangend hoofd en verantwoordelijk voor de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) van de AIVD en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Daarvoor was hij onder meer werkzaam als BVA bij de AIVD, en bij de politie als hoofd Regionale Inlichtingendienst en teamleider Nationale Recherche.

Peter heeft een masteropleiding Bestuurskunde behaald. 

Peter over zijn nieuwe functie: ‘De AIVD staat voor de uitdagende opgave om de nationale veiligheid te beschermen in een sterk technologiserende omgeving. Ik zie er naar uit om als directeur Operatiën samen met de bevlogen professionals van de dienst hieraan te werken’.