Scholieren aan de slag met NBV-casus van de AIVD

De toenemende cyberdreiging vraagt om investeringen in de volle breedte in ICT-systemen en goede mensen die daarmee om kunnen gaan. Daarom is het belangrijk dat scholieren worden klaargestoomd tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen.

Beeld: ©Stichting Technasium

Negen Technasiumleerlingen van 5 havo en 6 vwo gaan de komende maanden aan de slag met een NBV-casus in het kader van Technasium. Zij worden tijdens de casus begeleid door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) van de AIVD.

Op vrijdag 12 november vond de kick-off van het project plaats. Plaatsvervangend directeur-generaal Simone Smit vertelde de leerlingen meer over de cyberdreiging die de AIVD ziet en over de casus waar ze aan gaan werken.

Over het NBV

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft als doel om Nederland digitaal veilig te houden tegen statelijke dreigingen en andere Advanced Persistent Threats (APT’s). Wij zijn uniek doordat wij onze specialistische beveiligingskennis combineren met de bijzondere inlichtingenpositie die we hebben als onderdeel van de AIVD. We werken nauw samen met onze veiligheidspartners MIVD, NCTV en NCSC. Gezamenlijk helpen we de Rijksoverheid en de vitale sector om bijzondere en gevoelige informatie zoals staatsgeheimen te beschermen.

Over het Technasium

Technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor havo en vwo. Het Technasium staat voor actueel, levensecht bètatechnisch projectonderwijs. In teams werken leerlingen aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld. Met het technasiumonderwijs worden leerlingen klaargestoomd tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen.