De AIVD als werkgever

De AIVD is een gewone werkgever waar je buitengewoon werk kunt doen. Werk waarmee je bovendien direct of indirect bijdraagt aan het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland.

Onze arbeidsvoorwaarden

De AIVD is onderdeel van de Rijksoverheid, wat betekent dat voor jou dezelfde (goede) primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden gelden als voor andere ambtenaren. Ook wij werken bij het vaststellen van je salaris met een schalensysteem van in totaal 19 schalen. De zwaarte van je functie bepaalt de salarisschaal en bij onze vacatures staat altijd precies vermeld wat je gaat verdienen.

Je ontvangt elke maand een toelage op je salaris. Dit is om je te compenseren voor de beperkende omstandigheden waaronder je bij ons werkt.

Naast je salaris en de toelage bouw je 16,37% van je jaarsalaris op als Individueel Keuzebudget (IKB). Hierin zijn onder andere je vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering opgenomen.

Per jaar krijg je bij een fulltime dienstverband ook 144 verlofuren en minimaal 21,6 flexibele (bovenwettelijke) uren. Je kunt je IKB gebruiken voor het bij- of verkopen van uren of bijvoorbeeld het geld besteden aan een nieuwe fiets. Je bouwt pensioen op bij het ABP en we hebben goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoedingen woon-werkverkeer.

'Als jij een steentje wil bijdragen aan de veiligheid van Nederland, dan ben je bij ons aan het juiste adres.'

Sommige dingen kunnen niet

Wij doen interessant en soms spannend werk. Het is moeilijk om daar in je privéomgeving niet over te mogen praten, maar de ervaring leert dat niet praten over je werk snel went. Met collega's onderling kan het natuurlijk wel.

Ook bepaalde publieke optredens of reizen naar sommige landen zijn niet mogelijk als je bij ons werkt.

Als je het lastig vindt om dergelijke beperkingen te accepteren of je eraan te houden, is het goed om je af te vragen of een baan bij ons bij je past.

We doen het samen

Wij werken veel in teams. Elk team heeft een eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld terrorisme in een bepaald deel van de wereld. In zo'n team zitten onderzoekers, documentalisten, analisten, ICT'ers en mensen die bepaalde talen spreken.

Dit betekent dat je samenwerkt met een diverse groep collega's die elk vanuit hun eigen expertise iets bijdragen; mensen die jou inspireren en uitdagen.

'Vanaf het moment dat ik het pand binnenliep, voelde het als een warm bad waar iedereen met dezelfde passie, motivatie en vooral plezier aan het werk is.'

Wij zijn een hechte organisatie, met een sterke motivatie voor het werk dat we doen. We werken samen aan een gezamenlijk doel en (mede) daardoor is er sprake van een groot saamhorigheidsgevoel. Er is een zeer actieve personeelsvereniging, die verschillende activiteiten organiseert. Van kerstontbijt en kookclubs tot een pubquiz en van lezingen tot stedentrips.

'Er is veel ruimte voor eigen initiatief, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.'

Jouw ontwikkeling

Behalve dat wij het belangrijk vinden dat je het beste uit jezelf kunt halen, hebben we ook te maken met snel veranderende omstandigheden en technologieën. Bij de AIVD is daarom veel ruimte om je te blijven ontwikkelen en passende opleidingen te volgen.

Bovendien kun je binnen de organisatie verschillende kanten op of een overstap maken naar een ander, nieuw vakgebied.

Ga terug naar Werken bij de AIVD.