Podcast: De Dienst

Wil je graag bij de AIVD werken? Leer ons alvast beter kennen en luister onze podcast. In 'De Dienst' onderzoekt Liesbeth Rasker met AIVD'ers bedreigende situaties voor de nationale veiligheid. Elke gesprekspartner brengt Liesbeth én de luisteraar een stap verder in het onderzoek.

Er zijn tot nu toe twee seizoenen gemaakt van 'De Dienst'.  In het eerste deel hoor je hoe de AIVD een terroristische dreiging onderzoekt. In tet tweede seizoen staat het onderzoeken van een cyberdreiging centraal.

De AIVD-podcast wordt gepresenteerd door Liesbeth Rasker.

'In deze podcast krijg je een uniek inkijkje in de spannende wereld van een inlichtingen- en veiligheidsdienst.'

Hoewel het in beide seizoenen om een fictief verhaal gaat - het is niet echt zo gebeurd - zijn het wel situaties waarmee een contra-terroristisch of cyberteam te maken heeft.

Daarnaast komen alle stappen aan bod die wij ook zouden zetten in een echt onderzoek. En de AIVD'ers die in deze serie aan het woord komen? Die werken allemaal ook echt in die rol bij de dienst.

Waarheidsgetrouw beeld

Deze podcast schetst een waarheidsgetrouw beeld van onze organisatie en geeft een uniek inkijkje in hoe een inlichtingen- en veiligheidsdienst te werk gaat als iets (of iemand) een serieuze dreiging vormt voor de veiligheid van Nederland. 

Zo proberen wij de luisteraars een beter beeld te geven van ons werk én het belang van ons werk.

Beeld: ©iStockphoto

Waar te beluisteren?

Seizoen 1: 'De Dienst'

Liesbeth Rasker probeert de beweegredenen en plannen van target 'Sander' te duiden en werkt hiervoor samen met echte AIVD'ers uit de hele organisatie. Heeft deze chemiestudent slechts een brede interesse of is hij een potentiële bommenbouwer?

Seizoen 2: 'De Dienst: Operatie POSITRON'

Dit seizoen, waarin Liesbeth opnieuw de samenwerking opzoekt met AIVD-collega's, draait om een onderzoek naar een cyberaanval. Een nieuw aspect was dat luisteraars zelf een actieve rol konden spelen in het onderzoek door technische challenges op te lossen. 

Hoewel deze opdrachten niet meer online staan, kun je uiteraard nog steeds naar deze serie luisteren en uitvinden of Liesbeth en het team de oorsprong van deze aanval weten te achterhalen.

Alle afleveringen staan op: 

Ga terug naar de overzichtspagina: Werken bij de AIVD.