Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • DevOps Engineer
  In deze functie zorg jij dat gegevens (binnen de wettelijke kaders) kunnen worden verzameld en verwerkt. Hoe je dat doet? Door topapplicaties te bouwen waarmee je de targets van onze onderzoeken een stap voor blijft.
 • Cloud Platform Engineer
  Nieuwe diensten ontwikkelen voor een bestaand platform van de AIVD: dat ga je als Cloud Platform Engineer IT doen. Klinkt interessant? Lees snel verder en reageer.
 • Product Owner
  Soepele werkprocessen en goed functionerende applicaties: als Product Owner bij de AIVD verbind je binnen deze boeiende werkomgeving de business met IT. Zo draag je bij aan een veiliger Nederland.
 • App specialist
  Heb jij interesse in hoe mobiele apps in elkaar steken, ben je creatief en heb je een goed analytisch vermogen? Als app specialist ligt jouw primaire focus op de wereld van mobiele communicatie.
 • Microsoft Desktop System Engineer
  Van packagen tot scripten en van beveiligen tot innoveren: ben jij toe aan een verdiepingsslag in je werk? Lijkt het je leuk om je te ontwikkelen tot een echte 'desktop professional' in de IT- omgeving van de AIVD? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet.
 • SAP Netweaver specialist
  Bij de AIVD draait de bedrijfsvoering op moderne SAP-technologie, zoals HANA, S/4 HANA en Fiori. Zie jij het zitten om 'onder de motorkap' aan deze essentiële systemen te werken? Dan is dit de ideale baan voor jou.

Veiligheid

 • Teamleider Unit Veiligheidsonderzoeken
  Wil jij met vol enthousiasme (en in samenwerking met andere teamhoofden) deze gezamenlijke unit van de AIVD en MIVD verder ontwikkelen en denk jij op dat vlak graag in mogelijkheden? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Cultureel/taalkundig

 • Taal- en cultuurspecialist Chinees
  Beheers jij het Mandarijn, heb je kennis van de Chinese cultuur en blijf je graag op de hoogte van de actualiteit? Dan is deze unieke en interessante AIVD-baan echt iets voor jou.
 • Taal- en cultuurspecialist Russisch
  Als taal- en cultuurspecialist (audiobewerker) ben je niet alleen verantwoordelijk voor het vertalen van deze Russischtalige informatie in geschreven, gesproken en visuele vorm, maar ook voor het duiden ervan.

Centrale Staf

 • Coördinerend beleidsadviseur
  Wij hebben ruimte voor twee nieuwe collega's: één adviseur overziet de voorbereiding op externe overleggen van de dienstleiding en de ander richt zich op de politiek-bestuurlijke inspanningen van belangrijke aandachtsgebieden. Interesse gewekt? Lees verder en reageer.

HR/personeel en organisatie/opleiding

 • Senior adviseur leren en ontwikkelen
  Lijkt het jou een uitdaging om zowel op strategisch en tactisch niveau mee te bouwen aan de nieuwe AIVD Academie? En wil je tegelijkertijd met je voeten in de klei bezig zijn door opleidingen te ontwikkelen? Lees dan snel verder.
 • Hoofd HR Advies
  Als hoofd neem jij de verantwoordelijkheid voor het team van HR Advies, geeft het team vertrouwen, bent een inspirator, zorgt voor ontwikkeling op inhoud en staat de HR adviseurs bij in strategische vraagstukken. 
 • Senior HR Adviseur (3 posities)
  Weet jij als geen ander welke (HR-)aspecten spelen bij de (verander)ambitie van onze organisatie als geheel en de onderdelen? Wij hebben plaats voor drie strategische adviseurs die de AIVD als één organisatie willen laten werken, nu en in de toekomst. 
 • HR Adviseur (2 posities)
  Als HR Adviseur adviseer je team- en unithoofden op het gebied van HR. Je draagt je steentje bij door zaken aan te pakken, te analyseren en een onderbouwd advies te geven. Spreekt dit je aan? Bekijk de vacature!
 • Management Development Adviseur
  Invloed uitoefenen op wie de nieuwe leidinggevenden worden van de AIVD en hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen? Dat is de belangrijkste opdracht van onze nieuwe MD-adviseur. Klinkt interessant? Lees snel verder en solliciteer!

Administratief/secretarieel

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.