Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Site reliability engineer
  Kun jij een bijdrage leveren aan de performance van onze systemen? Focus jij je graag op het verbeteren van deze systemen en werk je het liefst in een hecht en bevlogen team van techneuten? Lees dan snel verder.
 • Netwerk engineer
  Als netwerk engineer neem je deel aan een multifunctioneel dev-ops team van de AIVD. Jij identificeert de knelpunten in dagelijkse werkzaamheden, stemt netwerkbehoeften op elkaar af en zorgt voor de juiste oplossingen. 
 • Information Security Officer
  Ben jij benieuwd naar de risicoscenario's en dreigingen die komen kijken bij het beveiligen van staatsgeheimen? En lijkt het jou een uitdaging om collega's te adviseren over nóg betere beveiliging? Lees snel verder.
 • Data engineer
  Zonder data geen informatie en zonder informatie geen onderzoeken naar dreigingen voor de nationale veiligheid. Jouw taak als data-engineer bij de AIVD: deze gegevens structureren en indexeren.
 • System Engineer Computer Network Exploitation
  Wil jij jouw kennis en skills inzetten op de afdeling Computer Network Exploitation (CNE) van de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU), om - binnen de kaders van de wet - toegang tot inlichtingen te krijgen? Lees dan snel verder.
 • IT servicemanager
  Ben jij de spin in het web die bouwt aan een goede relatie met onze in- en externe klanten, partners en leveranciers? Kun je goed draagvlak creëren voor je verbeterplannen? Dan ben jij bij ons helemaal op je plek.
 • IT talenten
  Met jouw IT-vaardigheden een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland? Werken in een uitdagende omgeving en met de nieuwste technologieën? Ga dan aan de slag bij de AIVD, waar jij de ruimte krigt om je verder te ontwikkelen.
 • Junior storage beheerder
  Als storage specialist bij de AIVD word je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en veiligheid van onderzoeksgegevens. Wij zoeken een gedreven en sterke teamspeler die verantwoordelijkheid neemt. Herken jij jezelf hierin?
 • System Engineer  (operationele systemen)
  Wil jij werken in een diverse en dynamische IT-omgeving? Word jij enthousiast van het (door) ontwikkelen van (nieuwe) server- en netwerkinfrastructuren in het hart van het operationele proces van de AIVD? Dan is dit de baan voor jou.

Veiligheid

 • Operationeel specialist - Observatie
  Kun jij onder hoge druk beslissingen nemen? Wil jij onderdeel zijn van een observatieteam van wereldklasse en wil je met jouw innovatieve ideeën bijdragen aan een veiliger Nederland? Lees dan verder en solliciteer.
 • Analist
  Hoe reëel is…? Hoe komen we erachter of…? Hoe groot is de kans dat…? Als analist weet je alles van een bepaald onderzoeksthema of geografische regio en kun je snel doordringen tot de kern van zaken. Iets voor jou?
 • Mechanisch entry-specialist
  Zie jij een uitdaging in het manipuleren van sloten van huizen, voertuigen, kluizen en alle andere zaken die targets verborgen willen houden? Dan ben jij mogelijk de ideale kandidaat voor deze functie.

Staf

 • (Senior) adviseur
  In deze functie ben jij de schakel tussen wet, beleid en operatie. Wij hebben bij de AIVD drie vacatures op de afdeling wetgevings- en beleidszaken: klinkt dat interessant? Lees dan snel verder.

Financieel/economisch

 • Inkoopadviseur
  Ben jij straks het aanspreekpunt voor uiteenlopende (en soms geheime) inkoop- en aanbestedingstrajecten van de AIVD? Wij zijn op zoek naar een ervaren inkoopadviseur.

HR/personeel en organisatie

 • Corporate recruiter met sourcingskills
  Als corporate recruiter ga jij medewerkers werven die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid van Nederland. Bij de AIVD gaat dit net even anders dan je misschien gewend bent. Nieuwsgierig? Lees snel verder.
 • (Junior) sourcer AIVD (fulltime/parttime/bijbaan)
  Kandidaten zoeken voor functies die je in veel gevallen nergens anders aanneemt. Werven voor een organisatie die een bijdrage levert aan een veilig Nederland. Lijkt je dit een mooie stap? Dan maken we graag kennis met jou.
 • Adviseur Leren & Ontwikkelen AIVD
  Lijkt het jou een uitdaging om jouw ervaring met learning & development in te zetten in een unieke organisatie zoals de AIVD? Lees dan snel verder.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.