Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • VMware specialist
  Instandhouding en vernieuwing van onze cloud-infrastructuur, in een omgeving waar de nieuwste kennis en innovatie samengaan met verantwoordelijkheid. Ben jij de VMware-specialist die onze systemen optimaal kan laten draaien?
 • Senior specialist operationele communicatie
  Ben jij een kei in het bedenken van creatieve en vernieuwende technische oplossingen? Wij zoeken een nieuwe collega die zich graag wil inzetten voor de afdeling Operationele Communicatie (OpCom) van de AIVD.
 • IT servicedeskmedewerker
  Service verlenen voor unieke systemen, AIVD-collega's helpen bij hun werk én bijdragen aan de nationale veiligheid. Hoe afwisselend wil je het hebben? Lees meer over deze functie en solliciteer.

Veiligheid

 • Documentalist
  Vind jij het vastleggen van relevante onderzoeksgegevens het mooiste werk dat er is? En werk jij graag zorgvuldig? Dan past de baan van documentalist in één van onze hechte teams perfect bij jou.
 • Product owner
  Soepele werkprocessen en goed functionerende applicaties zijn essentieel voor de AIVD. Als Product owner verbind je onze business met IT-oplossingen. Zo draag je actief bij aan een veiliger Nederland.

Centrale staf

 • Bestuursadviseur (vacatures: 2)
  Wij zoeken twee nieuwe bestuursadviseurs: een collega bij wie de focus ligt op het organiseren van directieoverleggen en een adviseur die zich zal focussen op medezeggenschap. 
 • Adviseur compliance
  Wil jij eraan bijdragen dat de dienst zijn werk effectief, veilig en volgens wet- en regelgeving doet? En vervul jij op het gebied van compliance graag de rol van ambassadeur? Dan is dit de ideale baan voor jou.
 • Risicomanager
  Gaat jouw hart sneller kloppen van risicomanagement? Denk jij graag in mogelijkheden? Wij zoeken een ervaren manager die de naleving van wet- en regelgeving bij de AIVD kan monitoren.

Documentatie en Informatievoorziening

 • Senior adviseur informatiehuishouding
  Werk jij graag aan complexe vraagstukken en kun jij de organisatie adviseren over duurzaam informatiebeheer? Kom ons team dan versterken.
 • Archivaris
  Ben jij diegene die straks de grootste geheimen van de dienst bewaart? Lijkt het je leuk om met jouw ervaring bij te dragen aan een duurzame informatiehuishouding? Lees dan snel meer over deze bijzondere vacature bij de AIVD en solliciteer.

Personeel en organisatie

 • Recruitmentadviseur
  Bij de AIVD kun je al je recruitmentvakkundigheid kwijt: van sourcing tot cv- selectie, jouw aanwezigheid bij selectiegesprekken en de gehele advisering van a tot z.
 • Senior adviseur planning en control
  Wil jij met jouw adviezen het verschil maken in de (financiële) besluitvorming van de AIVD? Wij zoeken een nieuwe collega die oog heeft voor detail en graag structuur en overzicht aanbrengt in dit soort processen.

Financieel/inkoop

 • Inkoper
  Als inkoper ben jij voornamelijk de verbindende factor tussen AIVD-collega's met een inkoopbehoefte en onze leveranciers. Heb jij ervaring op dit gebied? Lees verder en solliciteer. 

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.