Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Software ontwikkelaar
  Wil jij bijzondere bevoegdheden ontwikkelen die de AIVD wettelijk mag inzetten om Nederland veiliger te maken? En werk jij graag in een hecht team aan innovatieve systemen? Lees dan snel verder.
 • Allround storage beheerder
  Voer jij straks voor de AIVD het dagelijks beheer en de doorontwikkeling van onze platformen uit? Wij hebben plek voor een (ervaren) storage beheerder. Meer weten? Lees dan snel verder.
 • Senior dataspecialist
  Houd jij van puzzelen, ben jij analytisch sterk en werk jij graag met data in een uitdagende werkomgeving? En script en bouw jij graag complexe queries, in een hecht team met bevlogen collega's? Ga dan aan de slag bij de AIVD.
 • Cyber Threat Discovery Analist
  Wil jij met jouw analytische vaardigheden en IT skills bijdragen aan een veiliger Nederland? En doe je dat graag in een omgeving die nooit stilstaat en waar jij jezelf kan blijven ontwikkelen? Lees dan snel verder.
 • Technisch projectleider cybersecurity
  Houd jij in complexe technische projecten het overzicht? En wil jij werken aan de ontwikkeling en evaluatie van high assurance ICT? Word dan projectleider technische informatiebeveiliging bij de AIVD.
 • Materieelbeheerder ICT
  Draag jij straks zorg voor al het ICT-materiaal dat wordt uitgegeven aan AIVD-collega's? Wij zoeken een nieuwe materieelbeheerder. Van netwerkkabels tot toetsenborden: jij zorgt dat ze op de juiste manier in de systemen staan geregistreerd.
 • Junior adviseur Computer Network Exploitation (CNE)
  Als junior adviseur CNE begrijp jij als geen ander wat dit is, hoe het in de praktijk werkt en wat ervoor nodig is om deze werkzaamheden veilig, rechtmatig en effectief uit te voeren. Klinkt interessant? Dat is het ook.
 • ICT specialist data-interceptie
  Werken met inlichtingendata stelt hoge eisen aan iemands integriteit en zorgvuldigheid. Wil jij met jouw IT-vaardigheden een belangrijke bijdrage leveren aan een veiliger Nederland? Dan maakt wij graag kennis met jou.
 • SAP Finance-applicatiespecialist
  Heb je affiniteit met bedrijfsprocessen op het gebied van financiën, control en inkoop en zet je jouw expertise graag in om deze SAP-processen te verbeteren? Dan is deze vacature zeker interessant voor jou!
 • IT Talenten
  Met jouw IT-vaardigheden een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland? Werken in een complexe en uitdagende omgeving en met de nieuwste technologieën? Kom werken bij de AIVD, waar security essentieel is en je ontwikkeling nooit stil staat.
 • Netwerk engineer
  In deze functie ga je complexe uitdagingen aan die je vervolgens ook oplost. Ook speel je een rol bij het ontwerpen van netwerken die niet mogen falen, goed moeten schalen en groei of innovatie niet belemmeren. 

Veiligheid

 • Beleidsadviseur Veiligheidsonderzoeken
  Lijkt het interessant leuk om richting te geven aan het beleid van de Unit Veiligheidsonderzoeken? En heb jij een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne? Dan is deze baan jou op het lijf geschreven.
 • Beveiliger
  Bij de AIVD voer je alle beveiligingstaken uit die je maar kunt bedenken. Ben jij een proactieve beveiliger die onveilige en afwijkende situaties snel herkent? Dan maken we graag kennis met jou.

Personeel en organisatie

 • Hoofd HR Support
  Voor het toekomstige hoofd HR Support van de AIVD ligt een mooie uitdaging in het verschiet: in deze functie lever je namelijk een essentiële bijdrage aan de professionalisering van onze HR-dienstverlening.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.