Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

Coronavirus: wat betekent dit voor jouw sollicitatie?

De coronamaatregelen hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de AIVD.

Wij blijven vacatures plaatsen, maar zullen hiervoor een langere reactietermijn hanteren. Blijf dan ook gerust reageren op onze vacatures.

Heb jij recent gereageerd op een vacature? Dan is het goed om te weten dat sollicitatiegesprekken vooorlopig worden uitgesteld. Ook het veiligheidsonderzoek kan langer duren dan gebruikelijk. Kandidaten zullen tijdig door ons op de hoogte worden gesteld van nieuwe gespreksdata.

Contact

Heb je vragen over je sollicitatie? Neem contact op met ons Wervingsbureau, op werkdagen tussen 9 en 15.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 079 - 320 53 73.

ICT

 • Senior data-engineer
  Ben jij een slimme, innovatieve en ervaren ontwikkelaar die data kan omzetten in waardevolle gegevens? En heb je kennis van verschillende IT-domeinen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

 • Backend-ontwikkelaar multimedia
  Wil jij als backend-ontwikkelaar écht relevant werk doen? Ben jij een aanpakker en krijg je zaken makkelijk voor elkaar? Kom dan verder bouwen aan ons multimediaplatform.

 • Data-quality- en intelligence-engineer
  Ben jij een technisch specialist die energie krijgt van het beoordelen van gestructureerde en ongestructureerde data, afkomstig uit verschillende bronnen zoals hacking of de interceptie van glasvezel?

 • Data-engineer
  Ben jij een slimme en innovatieve ontwikkelaar die big data kan omzetten in waardevolle gegevens? Wil je zorgen dat jouw inlichtingencollega’s over de juiste informatie kunnen beschikken en werken aan een veilig Nederland?

Veiligheid

 • Beslismedewerker Veiligheidsonderzoeken
  Kun jij je weg vinden in diverse informatiebronnen en verbanden leggen tussen de gegevens die je vindt? Als je ook een kei bent in het maken van dossiers en nauwkeurig kunt rapporteren, is dit dé baan voor jou.
 • Veiligheidsonderzoeker
  Als veiligheidsonderzoeker bij de Unit Veiligheidsonderzoeken (UVO) bepaal je samen met de beslismedewerker van het onderzoek welke informatie er nodig is en waar deze informatie vandaan kan komen.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.