Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • IT-servicedeskmedewerker
  Wil jij eersteklas IT-services leveren? En wil je jezelf ontwikkelen tot een echte IT-specialist? Werken met unieke systemen, aan jezelf en aan de veiligheid van Nederland: bij de AIVD kan het.
 • Autorisatiebeheerder
  Hoe regelen we wie staatsgeheime informatie mag inzien en bepalen we welke processen of data moeten worden afgeschermd? Dat wordt jouw voornaamste taak als autorisatiebeheerder.
 • Junior system engineer
  Ben jij een (aankomend) junior system engineer Microsoft die wil weten hoe we werken aan de beschikbaarheid en vergaande security van systemen in een omgeving waar niets mag ontsnappen?
 • Senior system engineer
  Bij de AIVD krijg je cybersecurityprojecten onder je hoede die je nergens anders tegenkomt. Je zoekt proactief naar oplossingen, waarbij je goed samenwerkt en innovatief blijft denken.
 • (Senior) software-engineer Computer Network Defence
  Software ontwikkelen die door de AIVD wordt ingezet om cyberactoren te onderkennen: iets voor jou? Kom werken in een team van CND-specialisten waar je veel inhoudelijke vrijheid krijgt.
 • Expert informatiebeveiliging hardware
  Informatiebeveiliging is uitdagend, relevant en constant in beweging. Wil jij met jouw kennis van hardware bijdragen aan de informatiebeveiliging van de Rijksoverheid en bedrijven?
 • Databaseontwikkelaar
  Cruciale informatie goed en veilig vastleggen, doorzoekbaar maken en databasesystemen (door)ontwikkelen. Ben jij de perfecte databaseontwikkelaar voor de AIVD?

Staf

 • Medewerker begeleiding en afhandeling geheime stukken
  De uitkomsten uit onze onderzoeken moeten zo goed, veilig en snel mogelijk bij de juiste instanties terechtkomen, zodat zij actie kunnen ondernemen ten behoeve van de nationale veiligheid. Wil jij daarbij helpen?
 • Communicatieadviseur/woordvoerder
  'Open waar het kan, gesloten waar het moet'. Wij zoeken een collega die vorm en inhoud geeft aan interne en externe communicatie en met plezier vragen beantwoordt van journalisten.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.