Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

Financieel

 • Inkoopadviseur
  Als inkoopadviseur bij de AIVD ben je verantwoordelijk voor een goed georganiseerde centrale inkoop van producten en diensten. Als expert en sparringpartner ben je betrokken bij aanbestedingsstrategieën en denk je mee over allerlei - soms zeer bijzondere - inkoopvragen. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Veiligheid

 • Interviewer/Onderzoeker veiligheidsonderzoeken
  Beheers jij een breed en effectief repertoire aan gesprekstechnieken? Kun je inlevend én vasthoudend zijn? Stel jij net zo lang vragen tot je alle antwoorden hebt? In dat geval past de functie van interviewer/ onderzoeker veiligheidsonderzoeken bij goed bij jou.

ICT en techniek

 • Data Analist
  Inlichtingenwerk bestaat vaak uit het analyseren en verzamelen van grote hoeveelheden complexe data uit zeer uiteenlopende bronnen: van social media en meta-, locatie- of tapgegevens tot bestanden van partners. Veel werkzaamheden binnen deze onderzoeken zijn technisch van aard. Als data-analist bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) help je de inlichtingenteams bij die analyses. Je denkt ook mee overwaar en op welke manier, binnen de grenzen van de wet, relevante data verworven kunnen worden.Bijvoorbeeld via gerichte interceptie of door een hack. Door deze gegevens te analyseren en te filteren zorg je dat precies die informatie overblijft waar jouw team behoefte aan heeft. Dit doe je zorgvuldig en met respect voor privacy. Uitzoeken, graven, experimenteren en pionieren: data-analyse op de grens van de mogelijkheden.

 • Hacker
  We hebben ons target in het vizier: een statelijke actor die een risico vormt voor onze samenleving. Maar hoe verkrijgen we als AIVD en MIVD bruikbare informatie zonder dat we opvallen? Hiervoor hebben we jouw skills nodig. Als hacker sta jij aan de basis van een inlichtingenonderzoek: Jij gaat op zoek naar toegang tot de geautomatiseerde systemen van onze tegenstander en zoekt, vindt en verzamelt de informatie die we nodig hebben. Zo kunnen we risico’s en bedreigingen voor onze nationale en (digitale) veiligheid tijdig signaleren.

 • Fullstack developer
  Een goede informatievoorziening is voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) van groot belang. Als fullstack developer zorg je ervoor dat deze informatie op de juiste manier bij de onderzoeksteams terecht komt. Samen met gedreven collega’s bouw je aan topapplicaties in een uniek en leerzaam werkveld, waar een grote verantwoordelijkheid bij hoort.

 • Linux specialist
  Werk als IT’er mee aan de nationale veiligheid. Jouw expertise van Linux-toepassingen en automation gebruik je voor het beheer van meer dan duizend servers en de doorontwikkeling van de infrastructuur voor onze onderzoeksteams. Het bijzondere aan jouw baan? Dat je indirect meehelpt aan het tegengaan van zichtbare en onzichtbare dreigingen.

 • Technisch Projectmanager Security
  Met jouw projectmanagement-ervaring kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale veiligheid van Nederland en het beschermen van staatsgeheime informatie. Word technisch projectmanager security bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en kom werken met topspecialisten op het gebied van informatiebeveiliging.

Facilitair/ dienstverlening

 • Afdelingshoofd Huisvesting
  Kun jij op strategisch, tactisch en operationeel niveau adviseren over huisvestingsvraagstukken?  Bij de AIVD zoeken we een afdelingshoofd voor de nieuw op te zetten afdeling Huisvesting.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.