Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

Juridisch

 • (Plaatsvervangend) teamhoofd Juridische Zaken
  De afdeling Juridische Zaken (JZ) van de AIVD is op zoek naar een plaatsvervangend afdelingshoofd dat kennis van het Nederlands recht én sterke leiderschapskwaliteiten in huis heeft. 

Onderzoek en Inlichtingen

 • Taal- en cultuurspecialist Perzisch
  Beheers je de Perzische taal en heb jij kennis van de Perzische cultuur? Wil jij die kennis inzetten om de nationale veiligheid te waarborgen? En ben je op zoek naar een unieke en interessante baan? Solliciteer dan nu.

Informatiehuishouding

 • Senior medewerker registratie en archief
  Vind je het een uitdaging om te werken voor een bijzondere organisatie waarin een goede informatiehuishouding van cruciaal belang is? Ben jij een nauwkeurige en georganiseerde professional die graag een bijdrage levert aan datakwaliteit? En wil je ook meedenken aan het verbeteren van onze dienstverlening? Dan is deze functie van senior medewerker registratie en archief iets voor jou.

ICT en techniek

 • EMC/TEMPEST Security specialist
  Met jouw belangrijke elektromagnetische metingen zijn we aanvallers een stap voor. In een testlaboratorium met hoogwaardig technisch apparatuur gebeurt het. Onuitputbare nieuwsgierigheid en passie voor elektrotechniek; ooit gedacht dat jij je hobby kunt inzetten ter bescherming van de nationale veiligheid?

 • Fullstack Developer
  Een goede informatievoorziening is voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) van groot belang. Als fullstack developer verbeter je onze informatieketen en -systemen elke dag. Vanuit ons kantoor in Zoetermeer werk je dagelijks samen met gedreven collega’s. Een uniek en leerzaam werkveld met een grote verantwoordelijkheid. Samen voorkomen we dat staten, organisaties of personen onze rechtstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen.

 • Site Reliability Engineer
  Pas jij jouw ervaring als software engineer graag toe op infrastructuur en operationele problemen? Is automatiseren jouw tweede natuur en ben jij goed in het creëren van schaalbare en zeer betrouwbare softwaresystemen? Lees dan verder en reageer op deze vacature!

 • Product Owner 
  Hoogwaardige informatievoorziening is voor de AIVD in Zoetermeer onmisbaar. Geavanceerde IT-oplossingen helpen ons om de veiligheid van Nederland te beschermen. We verbeteren onze informatieketen en systemen dan ook continu. Kom jij als product owner hierbij helpen?

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.