Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Softwaretester
  Zorgen dat cruciale informatie beschikbaar blijft, terwijl we intussen onze systemen doorontwikkelen. Ben jij de ervaren en agile-minded softwaretester die daar graag aan mee wil werken?
 • Coördinator externe netwerken
  Werken aan betrouwbare, functionele en toekomstbestendige verbindingen, waarmee we veilig gevoelige informatie kunnen uitwisselen met samenwerkingspartners in binnen- en buitenland.
 • Specialist offensive security
  Zoek jij altijd naar dat ene gaatje of analyseer jij graag complexe kwetsbaarheden? Wij dagen je uit om kwetsbaarheden in onze systemen te ontdekken, erop te reageren en ermee af te rekenen.
 • Forensisch security-analist
  Je gaat met unieke kennis en tools op zoek naar mogelijke incidenten op onze eigen ICT-infrastructuur. Je werkt met slimme collega’s en geavanceerde technieken aan het buiten de deur houden van indringers.
 • Data-analist sigint/cyber
  In deze functie help je inlichtingenteams bij de vraag waar en hoe relevante data verworven kunnen worden, van openbare bronnen tot gerichte interceptie of in het uiterste geval een hack.
 • Elektrotechnicus
  Als jij weet hoe je een printplaat soldeert en verstand hebt van elektronica en embedded software, hebben wij voor jou een baan waarin je tegelijkertijd praktisch én slim bezig kunt zijn.

Veiligheid

 • Analist
  Een functie waarbij je kennis van (inter)nationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op een unieke manier kunt koppelen aan jouw vermogen om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.
 • Operatieleider trackingteam
  Jij zorgt voor de voorbereiding, coördinatie, uitvoering, afhandeling en evaluatie van operaties. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van operationele vaardigheden en procedures.
 • Operationeel medewerker Trackingteam
  In deze functie ga jij je bezighouden met de voorbereiding en plaatsing van technische middelen aan, op en in voertuigen. Daarnaast word je ingezet voor het afschermen van operationele activiteiten.
 • Accountmanager unit Veiligheidsonderzoeken
  Ben jij een geboren netwerker en kun je de interne en externe schakel zijn voor veiligheidsonderzoeken? Solliciteer naar een baan als accountmanager bij de AIVD.

Staf

 • Senior adviseur planning en control
  Kent de begrotingscyclus voor jou geen geheimen en ben jij in staat beleidsdoelen te vertalen naar activiteiten? Solliciteer dan voor de functie van senior adviseur planning en control bij de AIVD.

Administratie

 • Medewerker financiële administratie
  Spreekt de combinatie van financieel-administratief bezig zijn en het persoonlijke contact met klanten jou aan? Solliciteer dan naar de functie van medewerker financiële administratie bij AIVD.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar wil je wel graag bij de AIVD werken? Stuur ons een open sollicitatie.