Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Front-end developer
  Help jij straks in een van de DevOps-teams mee om gestructureerde en ongestructureerde data uit uiteenlopende bronnen om te zetten in relevante informatie voor onze onderzoeken?
 • Software-engineer
  Onze inlichtingenteams helpen bij hun onderzoeken naar terrorisme, cyberdreiging of de verspreiding van massavernietigingswapens. Iets voor jou? Lees dan snel verder.
 • IT Servicedeskmedewerker
  Als ICT Service & Support-medewerker ben jij het eerste aanspreekpunt en een echte vraagbaak voor alle telefonie- en IT-gerelateerde vragen van AIVD-collega's.
 • Junior (IT) Messaging Specialist
  Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar veilig kunnen communiceren is voor alle AIVD'ers van cruciaal belang. Als Junior Messaging Specialist zorg jij ervoor dat je collega's dit veilig kunnen doen.

Veiligheid en Cultureel/taalkundig

 • Taal- en cultuurspecialist Turks
  Beheers jij de Turkse taal goed en weet je veel van de Turkse cultuur? Wij zoeken een nieuwe collega die deze expertise wil inzetten om de nationale veiligheid te waarborgen.
 • Taal- en cultuurspecialist Marokkaans-Arabisch
  Weet jij veel van de verschillende Arabische culturen en beheers je het Marokkaans-Arabisch goed? En wil jij die kennis inzetten om bij te dragen aan de nationale veiligheid? Lees dan snel verder.
 • Taal- en cultuurspecialist Chinees
  Beheers jij het Mandarijn en eventueel verschillende Chinese dialecten en heb je kennis van de Chinese cultuur? Wij zoeken een nieuwe collega die deze expertise wil inzetten om de nationale veiligheid te waarborgen.

Financieel

 • Senior financieel adviseur
  In deze functie maak je samen met jouw collega's financiële informatie inzichtelijker. Zo lever je een directe en betekenisvolle bijdrage aan de bedrijfsvoering van de AIVD. Iets voor jou?

Personeel en organisatie

 • HR Adviseur
  Wil jij jouw HR-expertise op alle facetten in de praktijk brengen? En wil je werken in een omgeving waar veel gebeurt en waarbinnen je snel moet kunnen schakelen? Dan is deze functie bij de AIVD zeker interessant voor jou.

Documentatie en informatievoorziening

 • Senior registrator informatiehuishouding
  Weet jij als geen ander hoe belangrijk actuele, correcte en betrouwbare informatie is voor de AIVD en wat het inhoudt om deze gegevens goed te archiveren? Dan is dit jouw ideale baan.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.