Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT en techniek

 • Internet specialist
  Begrijp jij hoe het internet echt werkt? Snap jij precies welke technologieën daaronder liggen, zoals BGP, IP en OTN? Lees dan snel verder en word onze nieuwe Internet Specialist!
 • Afdelingshoofd productontwikkeling en evaluatie
  Wil jij bijdragen aan de digitale soevereiniteit van Nederland en leiding geven aan technisch experts? Werk je tevens het liefst op een afdeling in ontwikkeling waar uiteenlopende belangen gemanaged moeten worden? Word dan afdelingshoofd productontwikkeling en -evaluatie bij de AIVD.
 • Mechanicus elektotechniek
  Als elektro-mechanicus met een brede interesse in de moderne auto-elektronica ondersteun je de AIVD-collega’s bij hun operationele activiteiten. Daarmee help je Nederland veiliger te houden.
 • Solution Architect Infrastructuur
  Als solution architect bij de AIVD ontwerp je hoogwaardige technologische oplossingen die cruciaal zijn voor het beschermen van de nationale veiligheid van ons land. Met jouw visionaire blik en creativiteit werk je actief mee aan de innovatie van het inlichtingenwerk.
 • EMC Tempest Security specialist
  Met jouw belangrijke elektromagnetische metingen zijn we aanvallers een stap voor. In een testlaboratorium met hoogwaardig technisch apparatuur gebeurt het. Onuitputbare nieuwsgierigheid en passie voor elektrotechniek; ooit gedacht dat jij je hobby kunt inzetten ter bescherming van de nationale veiligheid?
 • Linux-beheerder
  Heb je je ooit afgevraagd hoe we bij de AIVD omgaan met cloudontwikkelingen, containermanagement met Docker en Kubernetes of andere vormen van innovatieve technologie? Als jij ervaring hebt met Automation- en Linux-toepassingen, kun je het zelf komen ervaren. En meebouwen aan een veilig Nederland.
 • Java Ontwikkelaar
  Een Java Ontwikkelaar is bij de AIVD niet snel uitgeleerd. Ieder DevOps ontwikkelteam ondersteunt een eigen gebruikersgroep. Houd je van de afwisseling van het brede applicatielandschap van de bedrijfsvoering of verdiep jij je liever in automatisering van operationele processen? Bij ons kun je kiezen!

Bedrijfsvoering en dienstverlening

 • Adviseur interne controle
  Ben jij een deskundige adviseur op het gebied van risicomanagement die secuur te werk gaat en graag een waardevolle bijdrage levert aan de interne controle van een bijzondere organisatie? Dan is dit misschien wel jouw nieuwe baan!
 • Adviseur planning & control
  Kun jij cijfers betekenis en context geven? Breng je graag structuur en overzicht aan én heb je oog voor detail? Word dan onze nieuwe adviseur Planning en Control!
 • Medewerker personeels- en salarisadministratie Backoffice
  Heb jij ervaring met personeels- en salarisadministratie? En lijkt het je leuk om CAO wet- en regelgeving grondig uit te zoeken voor de medewerkers van de AIVD en wijzigingen en herberekeningen door te voeren? 
 • HR Adviseur
  Heb jij passie voor organisatieontwikkeling en durf jij je mening te geven in een bijzondere organisatie? Sta je bekend als een verbinder en kan je daarnaast snel schakelen? Kom dan werken binnen ons hechte team en til samen met ons de afdeling HR advies naar een hoger niveau.
 • Senior HR Adviseur
  Ben jij een gedreven onafhankelijke geest en durf jij gevraagd en ongevraagd advies te geven? Wil je met jouw expertise en energie aan de slag met tactische en strategische HR-vraagstukken binnen een bijzondere organisatie? Hou je van een dynamische omgeving en ga je graag op zoek naar verbinding? Dan is deze functie bij de AIVD zeker interessant voor jou.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.