Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Technisch Netwerk Analist
  Complexe infrastructuurpuzzels oplossen en daarover gedegen advies geven of binnen de kaders van de wet onderzoeken hoe wereldwijde netwerken eruit zien: dat is wat jij als technisch netwerk analist kunt doen bij de AIVD.
 • Autorisatie Specialist
  In deze functie regel jij de juiste en snelle toegang tot informatie voor collega's: zo lever je een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de vertrouwelijke data van de AIVD. 
 • Netwerk engineer
  In deze functie ga je complexe uitdagingen aan die je vervolgens ook oplost. Ook speel je een rol bij het ontwerpen van netwerken die niet mogen falen, goed moeten schalen en groei of innovatie niet belemmeren. 
 • Automation Engineer
  Heb jij ideeën over hoe je losgekoppelde infrastructuur toch centraal kunt beheren? En ben je een pionier op het gebied van automatisering? Ga de uitdading aan om samen met ons een volgende generatie Ansible Platform neer te zetten.
 • Linux beheerder
  Nieuwsgierig naar hoe de AIVD omgaat met cloudontwikkelingen, containermanagement of andere vormen van innovatieve technologie? Als jij ervaring hebt met Automation- en Linux-toepassingen, kun je het zelf komen ervaren.
 • Front end developer
  Onderzoek naar terrorisme of cyberdreigingen kan niet zonder geavanceerde mogelijkheden om data op te sporen, te analyseren en te presenteren. Ligt hier een nieuwe uitdaging voor jou als front end developer?
 • SAP Finance Applicatiespecialist
  Heb jij affiniteit met bedrijfsprocessen op het gebied van financiën, control en inkoop en zet je jouw expertise graag in om deze processen met behulp van SAP te verbeteren? Lees dan snel verder.
 • Servicedeskmedewerker
  Als Servicedeskmedewerker ben je voor jouw AIVD-collega's het eerste aanspreekpunt en een echte vraagbaak voor alle vragen en problemen over het gebruik van onze netwerken, systemen en applicaties.
 • IT-talenten
  Onze datastromen moeten binnen de wettelijke kaders worden verworven, verwerkt en beveiligd. Onze systemen moeten dus honderd procent betrouwbaar zijn (en blijven). Lijkt het jou interessant om ons hierbij te helpen? Dan maken we graag kennis met jou.
 • Software developer
  Moderne technieken helpen bij hun onderzoeken naar terrorisme of cyberdreiging. Dat levert bijzondere mogelijkheden op voor een software developer met lef en verbeeldingskracht.

Veiligheid

 • Cybersecurity adviseur (S12 + AIVD Toeslag)
  Samenwerken vanuit een unieke informatiepositie en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale weerbaarheid en veiligheid van Nederland: ben jij die inhoudelijk expert én goede gesprekspartner die wij zoeken? Lees dan snel verder.
 • Documentalist inlichtingen
  Als documentalist bij de AIVD ben je dé informatiespecialist van jouw team en word je verantwoordelijk voor de uniforme vastlegging van inlichtingen die essentieel zijn voor onze onderzoeken.
 • Beveiliger
  Bij de AIVD voer je alle beveiligingstaken uit die je maar kunt bedenken. Ben jij een proactieve beveiliger die onveilige en afwijkende situaties snel herkent? Dan maken we graag kennis met jou.

Administratief

 • Medewerker contactcenter personeelsadministratie
  Ben je klantvriendelijk, werk je secuur en heb je affiniteit met personeelsadministratie? Zoek je naar afwisseling maar ook verdieping in administratieve taken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Documentatie en informatievoorziening

 • Senior Registrator Informatiehuishouding
  Ambieer jij een functie waarin je mag toezien op (en zorg draagt voor) datakwaliteit en daarnaast zelf diverse administratieve en archiefwerkzaamheden kunt uitvoeren? Dan is deze functie van Senior Registrator iets voor jou.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.