Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

Juridisch

 • Senior juridisch adviseur bestuursrecht
  Kun jij – ook bij de meer complexe vragen en knelpunten – een gedegen juridisch advies geven? Ben jij iemand die zich vastbijt in een zaak en de 'dienst' kan vertegenwoordigen in juridische procedures? Solliciteer dan als juridisch adviseur bij de AIVD!

Personeel en organisatie

 • Recruitmentadviseur
  Gewone en buitengewone profielen werven, voor een bijzondere organisatie en onder soms uitdagende omstandigheden. We geven ruimte aan jouw professionele kwaliteiten, terwijl jij een bijdrage levert aan een veilig Nederland. Hebben we met dit aanbod jouw aandacht getrokken?

 • Senior HR Adviseur 
  Een unieke kans om jouw hr-talent in te zetten bij een organisatie met een belangrijke maatschappelijke taak: die krijg je als senior HR adviseur bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in Zoetermeer. Ontwikkelingen als de groei van de organisatie en de vraag om continue wendbaarheid van onze medewerkers zijn cruciale HR thema’s. Dit betekent dat HR aan de voorkant en op de hoogste lagen van de organisatie betrokken moet zijn om hierin strategisch te adviseren. Als strategisch en tactisch sparringpartner, waarbij je pragmatisch en hands-on te werk gaat, weet jij als geen ander welke (HR-)aspecten spelen bij de (verander)ambitie van de organisatie als geheel en bij de verschillende onderdelen. Door de HR expertise en business met elkaar te verbinden, draag je eraan bij de AIVD optimaal als één organisatie te laten werken.

 • Afdelingshoofd Huisvesting
  Ben jij in staat om een afdeling op te zetten en medewerkers te motiveren? Kun jij op strategisch, tactisch en operationeel niveau adviseren over huisvestingsvraagstukken? Houd je van een dynamische omgeving en ga je graag op zoek naar verbinding? Bij de AIVD zoeken we een afdelingshoofd voor de nieuw op te zetten afdeling Huisvesting.

Advies / beleid

 • Beleidsadviseur Gegevensautoriteit
  Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als beleidsadviseur en heb jij een passie voor alles wat met data te maken heeft? Dan is het werken bij de AIVD zeker iets voor jou. Een bijzondere werkplek waar je jouw kennis van gegevensbeheer en analytisch vermogen optimaal kan benutten om je steentje bij te dragen aan de veiligheid van Nederland. Benieuwd of jouw nieuwe uitdaging bij het CIO-office (Chief Information Officer) is? Lees dan snel verder.

Financieel

 • Coördinator materieelbeheer en centrale behoeftesteller
  Ben jij ijzersterk in plannen en organiseren? Vind je het leuk om met een kritische blik processen te optimaliseren? En word je blij van het schakelen met veel verschillende stakeholders? Dan is de functie van Coördinator materieelbeheer en centrale behoeftesteller iets voor jou!

Onderzoek / inlichtingen

 • Taal- en cultuurspecialist Chinees
  Als taal- en cultuurspecialist Chinees gebruik je jouw kennis van de Chinese taal en cultuur om uiteenlopende informatie te vertalen en op waarde te schatten. Met jouw beheersing van het Mandarijn draag je bij aan de lopende inlichtingenonderzoeken en hiermee ook aan de veiligheid van Nederland.
 • Internet investigator
  Open bronnen – van het www tot het dark web – zijn schatkamers van informatie. Als je het kunt vinden! Heb jij diepgaande kennis van internettechnologie, de instelling van een detective en ga je door tot je gevonden hebt wat je zoekt?

ICT en techniek

 • DevOps Engineer CT Infobox
  Wil je jouw ontwikkel- en beheercapaciteiten van o.a. Java, React, databases en cloudtechnologie gebruiken voor een doel waar het er écht om gaat? Kom dan bij de CT-Infobox bouwen aan een multidisciplinair informatiesysteem voor het bestrijden van terrorisme.

 • Technisch implementatie adviseur Nationaal Detectie Netwerk
  Met jouw technische achtergrond kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de weerbaarheid van Nederland. Als technisch implementatie-adviseur heb je een verbindende rol vanuit het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Zo ben jij het aanspreekpunt voor interne stakeholders en zoek je de verbinding met externe partijen.

 • Systeembeheerder
  Security, continue beschikbaarheid en innovatie zijn essentiële voorwaarden in het diverse IT-landschap van de AIVD. Hier kun je groeien als system engineer. Hier kun jij je technische kennis van bijvoorbeeld crypto-apparatuur of automation vaardigheden ontwikkelen. Waarin wil jij expert worden?

 • Fullstack developer
  Een goede informatievoorziening is voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) van groot belang. Als fullstack developer zorg je ervoor dat deze informatie op de juiste manier bij de onderzoeksteams terecht komt. Samen met gedreven collega’s bouw je aan topapplicaties in een uniek en leerzaam werkveld, waar een grote verantwoordelijkheid bij hoort.

 • Senior adviseur Nationaal Detectie Netwerk
  Heb je oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en juridische kaders? Dan is deze baan als senior adviseur voor het Nationaal Detectie Netwerk (NDN) misschien iets voor jou. In deze functie vorm je een belangrijke schakel tussen de dienst en externe stakeholders.

 • Technisch implementatie adviseur Nationaal Detectie Netwerk
  Met jouw technische achtergrond kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de weerbaarheid van Nederland. Als technisch implementatie-adviseur heb je een verbindende rol vanuit het Nationaal Detectie Netwerk (NDN). Zo ben jij het aanspreekpunt voor interne stakeholders en zoek je de verbinding met externe partijen.

Informatiehuishouding

 • Chief Information Security Officer (CISO)
  Voel jij je als een vis in het water in een unieke omgeving en ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière? Dan is de functie van CISO bij de AIVD misschien wel iets voor jou!

 • Archivaris
  Ben je degene die straks de grootste geheimen van de dienst bewaart? Vind jij het leuk om met je kennis en kunde bij te dragen aan een duurzame informatiehuishouding? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog op deze vacature bij de AIVD.
 • Medewerker frontdesk
  Iemand heeft informatie over terrorisme of spionage. Dat zou een reden zijn om contact op te nemen met de frontdesk van de AIVD in Zoetermeer. Daar zit jij samen met een professioneel en hecht team klaar om signalen uit de buitenwereld aan te horen en uit te pluizen. Uitdagend werk in het voorportaal van de nationale veiligheid. Als team pakken jullie alle meldingen en berichten voor de AIVD op die bij de frontdesk binnenkomen. Dat kunnen meldingen van burgers zijn, maar ook vanuit andere hoeken, zoals de politie. Jij en je collega’s volgen politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd! Dat helpt jou om de informatie die je binnenkrijgt goed in te schatten.

Veiligheid

 • Unithoofd unit Weerbaarheid
  Vind je het vergroten en intern en extern nationaal en internationaal uitdragen van het bewustzijn over gekende en ongekende dreigingen voor de nationale veiligheid en de versterking van de (digitale) weerbaarheid en veerkracht op het gebied van bijvoorbeeld kennisveiligheid, economische veiligheid en vitale belangen van Nederland essentieel? Ben jij een verbinder, resultaatgericht en kan je daarnaast ook je aandacht verdelen over een breed scala aan onderwerpen? Kan je als inspirerend leider collega’s motiveren en enthousiasmeren? Krijg jij energie van het klaarstomen van verschillende afdelingen voor de toekomst en hen als één gezamenlijke unit Weerbaarheid te laten opereren richting de rest van de organisatie en externe publieke en private partijen? Dan is de functie unithoofd unit Weerbaarheid iets voor jou!

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.