Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Senior data scientist
  Kun jij zelf algoritmes ontwikkelen? Schrik je niet van complexe datasets en weet jij wat er nodig is om een model in een ICT-landschap te laten landen? Dan is deze baan echt iets voor jou.
 • Data scientist
  Wij zoeken een Data Scientist die verder gaat dan het toepassen van bestaande technieken, zelf algoritmes kan ontwikkelen en grote en complexe datasets niet vreest. Herken jij jezelf hierin?
 • Senior data-engineer
  Is data-engineering voor jou niet een zaak van méér, maar vooral van: beter en samen? Dan is dit jouw kans om aan de slag te gaan met een van de grootste dataclusters van Nederland. Nieuwsgierig geworden?
 • Data-engineer
  Ruwe, ongestructureerde en gestructureerde data met behulp van schaalbare ETL-pipelines in een groeiend datacluster omzetten in informatie voor het inlichtingenproces van de AIVD. Echt iets voor jou?
 • Database Administrator (DBA)
  Word jij enthousiast van database-innovaties? En hebben Oracle, PostgreSQL en/of MySQL geen geheimen voor jou? Ga aan de slag bij de AIVD en help ons om onze techniek en dienstverlening altijd op het hoogste niveau aan te bieden.

Cultureel/taalkundig

 • Taal- en cultuurspecialist Arabisch
  Beheers jij één of meerdere Arabische dialecten en heb jij kennis van de verschillende Arabische culturen? En wil jij die expertise inzetten om de nationale veiligheid te waarborgen? Dan is dit de ideale baan voor jou. 
 • Taal- en cultuurspecialist Farsi met affiniteit voor techniek
  Ben jij op zoek naar een unieke en interessante baan? Beheers je het Farsi en heb jij kennis van de Iraanse cultuur? Kom die kennis toepassen bij de dienst en lever een betekenisvolle bijdrage aan de nationale veiligheid.

Accountacy

 • Adviseur planning & control
  In deze functie monitor je hoeveel budget de directie(s) hebben ontvangen, wat er is uitgegeven en wat de verwachting is voor het verdere jaar.

Personeel en organisatie

 • Management Development Adviseur
  Echt invloed uitoefenen op wie de leidinggevenden worden van de top van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD)? Als MD-adviseur kun jij hierin echt een rol van betekenis spelen.
 • Recruitmentadviseur
  Gewone en buitengewone profielen werven, voor een bijzondere organisatie en onder soms bijzondere omstandigheden. Dat is werven bij en voor de AIVD. Iets voor jou?

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.