Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Autorisatie Specialist
  In deze functie regel jij de juiste en snelle toegang tot informatie voor je collega's van de dienst: zo lever je een belangrijke bijdrage aan de bescherming van vertrouwelijke data van de AIVD.
 • IT Servicedeskmedewerker
  In deze functie ben jij het eerste aanspreekpunt voor AIVD-collega's bij vragen over telefonie- en IT-gerelateerde vragen (en problemen) rondom het gebruik van deze netwerken, systemen en applicaties.
 • Cyber security specialist
  Wil jij aan de hand van cyber threat intelligence voor de AIVD op jacht naar de meest geavanceerde aanvallers? Dan is ons securityteam de plek voor jou!
 • ​​​​Linux-specialist
  Vraag jij je wel eens af hoe de AIVD omgaat met cloudontwikkelingen, containermanagement met Docker en Kubernetes of andere vormen van innovatieve technologie? Als Linux-specialist kun je het hier zelf komen ervaren.
 • Fullstack ontwikkelaar(s)
  Informatie is het belangrijkste kapitaal van de AIVD: jij zorgt dat deze informatie op de juiste manier wordt verzameld en verwerkt. Hoe je dat doet? Door topapplicaties te bouwen waarmee je de targets van onze onderzoeken altijd een stap voor blijft.
 • Cloud-engineer
  Ben jij de resultaat- en samenwerkingsgerichte cloud-engineer die onze systemen optimaal laat draaien, zodat de dienst zijn werk kan doen en daarmee Nederland veilig blijft?

Centrale staf

 • Senior juridisch adviseur procesvertegenwoordiging
  Heb jij ervaring met procesvertegenwoordiging en het vormgeven van processen? En lijkt het jou interessant om je te richten op de steeds veranderende wettelijke bevoegdheden van de AIVD? Dan ligt hier voor jou een mooie uitdaging.

Cultureel/taalkundig

 • Taal- en Cultuurspecialist Russisch
  Ben je op zoek naar een unieke en interessante baan? Met ruimte voor jouw kennis van de Russische taal en cultuur en waarin je meehelpt om Nederland veilig te houden? Ga dan bij de AIVD aan de slag als audiobewerker.

Personeel en organisatie

 • Recruitmentadviseur
  Je werft unieke profielen in bijzondere omstandigheden. Dat levert de nodige uitdagingen op en doet een breed beroep op je kennis, creativiteit en vermogen tot samenwerken. Klinkt als een mooie uitdaging? Solliciteer dan bij de AIVD.
 • HR-adviseur
  Als HR-adviseur bij de AIVD adviseer je teamhoofden en een unithoofd over alle facetten van HR. Wil jij werken in een omgeving waar veel gebeurt en waarbinnen je snel moet kunnen schakelen? Dan is dit jouw ideale baan.

Reageren op vacatures

Het overzicht van alle AIVD-vacatures staat op werkenvoornederland.nl. Selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Komt jouw droombaan niet voor in deze lijst of onze podcastserie 'De Dienst', maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. 

Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.