Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Senior Data Scientist
  Het verzamelen en analyseren van data zijn belangrijke onderdelen van het moderne inlichtingenwerk. Als jij op zoek bent naar een interessante en verantwoordelijke rol op dit gebied in een uitzonderlijke context, is dit een unieke kans.

 • Data Scientist
  De verwerving, verwerking en analyse van data uit uiteenlopende bronnen is onmisbaar voor de taakuitvoering van onze inlichtingenteams. Benieuwd hoe jij als datawetenschapper daarbij kunt helpen?

 • Junior sytem-engineer
  Bij de AIVD maken we gebruik van de laatste tools, de nieuwste besturingssystemen en de meest geavanceerde security-features. Jij kunt daar aan meewerken. Iets voor jou?

 • Senior system-engineer
  Word jij verantwoordelijk voor het bouwen en innoveren van onze werkplekomgeving, inclusief de daarbij behorende backend-omgeving in een relatief complexe en beveiligde netwerkomgeving?

 • DevOps-engineer
  Wil jij je kennis van CI/CD-pipelines, containerization en optimalisatie inzetten voor het veiligstellen van informatie? In deze rol sta jij vooraan bij de ontwikkeling van innovatieve en bijzondere software voor de AIVD.

Juridisch

 • Senior juridisch adviseur wetgeving
  Als senior adviseur ben jij de schakel tussen wet en uitvoering. Slaag jij erin een goede balans te vinden tussen voorzienbaarheid en operationele flexibiliteit?
 • Juridisch adviseur wetgeving
  Wij zoeken een nieuwe collega die graag werkt aan de interpretatie, uitvoering en evaluatie van de Wiv 2017 en zo een bijdrage levert aan de bescherming van de democratische rechtsorde.

Veiligheid

 • Internet investigator
  Als internet investigator ben je een vasthoudende onderzoeker: je vindt waardevolle informatie met behulp van open bronnen, ook al zit die verborgen in de diepste groeven van het internet.

Administratief

 • Coördinator personeels- en salarisadministratie
  Als coördinator is het jouw taak om ervoor te zorgen dat ons P-direktsysteem werkt zoals het moet: de informatie is up-to-date, de rapportages zijn relevant en de salarissen worden correct en op tijd betaald.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.