Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Productmanager informatiebeveiliging
  In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het lifecyclemanagement van informatiebeveiligingsproducten binnen jouw portfolio.
 • Cybersecurityspecialist
  Een veelzijdige baan waarbij je samen met top-cyberexperts werkt aan het voorkomen van dreigingen die zich richten op vitale, nationale en internationale infrastructuren.
 • Ontwikkelaar detectiesystemen
  Gegevens uit bronnen veilig op de bestemming krijgen en geen virus of malware aan jouw aandacht laten ontsnappen. Jouw baan als ontwikkelaar van detectiesystemen in een notendorp.
 • Linux-specialist
  WIl jij weten hoe we bij de AIVD omgaan met containermanagement met Docker en Kubernetes of andere vormen van innovatieve technologie? Als jij ervaring hebt met netwerken en Linux-toepassingen, kun je het zelf komen ervaren.
 • Senior netwerkspecialist
  In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het bedenken en implementeren van zowel nieuwe AIVD-netwerken als netwerken om de bestaande apparatuur te vervangen.
 • Beheerder audio- en videoplatform
  Beeld en geluid samengebracht in één team, met aandacht voor de vindbaarheid, schaalbaarheid en security. Jij zorgt straks ervoor dat gebruikers optimaal hun werk kunnen doen. Iets voor jou?
 • Detection engineer
  Als detection engineer binnen het SOC van de AIVD analyseer je securitymonitoringdata en ontwikkel je detectie-use-cases die wijzen op verdacht gedrag op onze netwerken en systemen.

Veiligheid

 • Manager/teamhoofd AIVD
  Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het werk dat wij doen om terrorisme, spionage en cyberaanvallen op tijd in het vizier te krijgen? Dan is dit je kans. Met het oog op opvolgingsplanning zoeken we teamhoofden voor diverse onderdelen van de organisatie.

Administratief

 • Planner veiligheidsonderzoeken
  Als planner ben jij de spin in het web tussen de veiligheidsonderzoeken die binnen de wettelijke termijn moeten worden afgerond en de collega's die aan deze dossiers werken.

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.