Vacatures bij de AIVD

Bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doe je werk dat ertoe doet. Wij zoeken nieuwe collega's in diverse functies en vakgebieden die zich willen inzetten voor het zo veilig mogelijk maken en houden van Nederland. Welke vacatures zijn er bij de AIVD? 

ICT

 • Security-expert software
  Jij werkt graag op het hoogste niveau aan 'software' en 'security'. Wij beoordelen die op kritieke veiligheidswaarden en begeleiden bedrijven bij het ontwikkelen van innovatieve beveiligingsproducten. Dat lijkt ons een perfecte match, wat jij?

 • Data-analist sigint/cyber
  Als data-analist bij de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) help je inlichtingenteams bij de vraag waar en op welke manier binnen de kaders van de wet relevante data verworven kunnen worden.

 • DevOps-engineer
  Wil jij je kennis van CI/CD-pipelines, containerization en optimalisatie inzetten voor het veiligstellen van informatie? In deze rol sta jij vooraan bij de ontwikkeling van innovatieve en bijzondere software voor de AIVD.

 • Linux-specialist
  Heb jij je ooit afgevraagd hoe onze organisatie omgaat met cloudontwikkelingen, containermanagement met Docker en Kubernetes of andere vormen van innovatieve technologie? Dan is dit je kans.

 • Cryptoloog
  Weet jij alles van post-quantum cryptoprimitieven, symmetrische en asymmetrische cryptografie, hashfuncties, en public key infrastructures? Dan zoeken we jou als cryptoloog bij de AIVD.

 • VMware-specialist
  Een omgeving waar beschikbaarheid en continuïteit cruciaal zijn en waar gerubriceerde data beschermd moeten blijven. Zorg jij er straks voor dat het platform en de systemen optimaal ingericht blijven?

Techniek

 • Technicus fijnmechanica
  Om onze collega's in het veld met het juiste product op pad te laten gaan, gebruiken we alle mogelijkheden die fijnmechanica ons biedt. Zet jij graag jouw vakkennis en creativiteit in voor een veilig Nederland?

Reageren op vacatures

Wil je reageren op een van deze vacatures? Ga naar het volledige overzicht van AIVD-vacatures op www.werkenvoornederland.nl, selecteer de functie waarop je wilt solliciteren en klik op de 'solliciteren'-knop.

Open sollicitatie

Staat de functie die jij zoekt niet in deze lijst, maar zie je voor jezelf wel een toekomst bij de AIVD? Stuur ons een open sollicitatie.

Vergeet daarin niet jouw motivatie toe te lichten: geef duidelijk aan waarom je bij ons wilt werken, welke kennis en ervaring jij meebrengt en hoe die expertise een meerwaarde kan zijn voor onze organisatie.