De Anemona's winnen NBV kerstpuzzel 2013

Het team De Anemona's heeft met 86 punten de hoogste score behaald van alle externe deelnemers aan de kerstpuzzel 2013. Zij krijgen de beker toegestuurd.

In totaal waren 100 punten te behalen. Niemand had de perfecte score, maar iedere opgave werd door tenminste 7 inzenders goed opgelost. De Anemona's bereikten met 86 punten overall de tweede plaats na een interne kandidaat die 95 punten scoorde. De gemiddelde score was 22 punten.

De Anemona's is een online puzzelgroep die op verschillende puzzelfora actief is. De groep bestaat uit 6 actieve leden, waarvan er 3 hebben meegewerkt aan de NBV kerstpuzzel. De teamleden hebben elkaar in het echte leven nooit ontmoet.

Correcte antwoorden leverde punten op, maar bij een paar vragen bleek een alternatieve interpretatie mogelijk. In die gevallen zijn ook enkele punten gegeven.

De NBV Kerstpuzzel is al jarenlang een traditie binnen de AIVD om systematisch en logisch denken te stimuleren. Sinds de editie van 2011 wordt de puzzel ook via onze website verspreid. Dit jaar was de puzzel populairder dan ooit. Er waren ruim 200 inzendingen. Bij voorgaande edities waren dat er meestal tussen de 40 en 50.

Alle deelnemers krijgen een e-mail met hun score.