Security Battle op 14 februari: hoeveel weet jij van security?

Studenten en professionals opgelet: de Security Operation Centers (SOC's) van de Rijksoverheid organiseren op 14 februari 2019 in Utrecht een Security Battle. Ben jij derde of vierdejaarsstudent (hbo/wo) of maximaal twee jaar afgestudeerd? En wil je weten hoe onder andere de AIVD omgaat met securitydreigingen? Schrijf je dan nu in voor dit event.

Evenement: Security Battle 2019

Programma Security Battle 2019

De zeven Security Operation Centers (SOC's) van de Rijksoverheid organiseren namens Werken voor Nederland op 14 februari 2019 een Security Battle. Het evenement is bedoeld voor studenten (in het derde of vierde studiejaar) en professionals die benieuwd zijn hoe de overheid omgaat met securitydreigingen en die zelf ook graag hun kennis willen delen.

Naast de AIVD zijn ook de volgende SOC's aanwezig: Belastingdienst, Dienst ICT Uitvoering (DICTU), Ministerie van Defensie, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), Rijkswaterstaat en Shared Service Center ICT (SSC-ICT).

Presentaties en workshops

Tijdens break-outsessies kom je meer te weten over alle zeven SOC's en voer je praktische opdrachten uit.

De AIVD licht aan de hand van anekdotes en voorbeelden een tipje van de sluier op over wat voor werk je bij het SOC van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst kunt doen en wat voor carrièrekansen er zijn.

Klik hier voor een overzicht van de andere workshopomschrijvingen.

Test je hacking skills

Daarnaast kunnen de aanwezigen in teamverband en in een gecontroleerde omgeving hun hacking skills testen met een 'capture the flag-contest', waarbij ze zoveel mogelijk 'flags' (punten) moeten verzamelen.

Denk aan het 'exploiten van (web)applicaties' en het breken van zwak-geïmplementeerde cryptografie.

Waar en wanneer?

  • Datum: donderdag 14 februari 2019
  • Locatie: Hoofdkantoor Rijkswaterstaat (Griffioenlaan 2 in Utrecht)
  • Tijd: 13.00 – 21.00 uur

Wil jij hierbij zijn? Meld je aan op de Werken voor Nederland-website. Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 7 februari, maar hoe eerder, hoe beter. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt (en vol = vol).