AIVD kerstpuzzel en juniorpuzzel 2020 gepubliceerd

Sinterklaas ligt achter ons en kerst staat voor de deur. In een turbulent jaar waarin menig feestelijke traditie niet doorging, geldt dat gelukkig niet voor onze jaarlijkse puzzel. Sta jij te trappelen om jouw hersenen aan het werk te zetten? Dan is dit je kans: de AIVD kerstpuzzel 2020 en AIVD juniorkerstpuzzel 2020 zijn gepubliceerd.

Beeld: ©iStockphoto

De AIVD kerstpuzzel is dé jaarlijkse breinkraker van de kerstperiode die creativiteit en systematisch en logisch nadenken stimuleert.

Doorgewinterde fans weten dit allang, maar we herhalen het nog maar even: alle opgaven van de gewone en de junioreditie zijn los van elkaar op te lossen.

Net als voorgaande jaren zijn deze puzzels gemaakt door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), die jullie antwoorden op de cryptische vragen ook weer zullen nakijken en beoordelen.

Dubbel feest

De AIVD viert in 2020 twee bijzondere jubilea. De dienst bestaat 75 jaar en van de AIVD kerstpuzzel komt dit jaar voor de tiende keer in het openbaar uit. En dat in een jaar waarin het doorgaan van feestelijke tradities niet vanzelfsprekend is.

Helemaal fijn: je hoeft er je luie stoel niet voor uit, dus je kunt volledig coronaproof aan de slag. Dubbel feest dus - en des te meer reden om dit jaar groots uit te pakken.

Zo is de AIVD junior kerstpuzzel een blijvertje! De eerste editie voor jongeren tot en met 15 jaar is vorig jaar enthousiast ontvangen door de doelgroep (en bleek eveneens populair onder oudere deelnemers die de gewone puzzel nog te lastig vonden).

Ook dit jaar ligt er een junioreditie voor jullie klaar. De AIVD juniorkerstpuzzel is dus niet langer een pilot, maar een definitieve toevoeging aan de rijke kerstpuzzeltraditie van de dienst.

Download AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel

Klaar om aan de kerstkraker van 2020 te beginnen? Download dan hieronder een van de opgaven- en antwoordformulieren (of allebei).

Wij wensen alle deelnemers wederom succes en vooral heel veel plezier!

Meer weten?

Altijd al willen weten waarom de AIVD ooit begonnen is met het maken van een kerstpuzzel en of de puzzel eigenlijk toch geen verkapt instrument is om nieuw personeel te werven? Ga naar aivd.nl/overdekerstpuzzel.