Uitwerkingen AIVD kerstpuzzel en juniorpuzzel 2020 gepubliceerd

Sommige tradities zijn er om doorbroken te worden. Waar in voorgaande jaren de winnaar(s) en de oplossingen van de AIVD kerstpuzzel en juniorkerstpuzzel steeds op hetzelfde moment werden bekendgemaakt, doen we dat vanaf deze editie net even anders.

Vanaf nu maken we de uitwerkingen van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel namelijk een stuk vroeger in het nieuwe jaar bekend.

Op deze manier kunnen deelnemers aan een van de (of beide) puzzeledities nu al ontdekken hoeveel opgaven zij goed hebben beantwoord (en hoe je die ene lastige breinkraker had kunnen oplossen).

Uitkijken naar de uitwerkingen

De ervaring leert namelijk dat veruit de meeste deelnemers vooral uitkijken naar de oplossingen, aldus de puzzelmakers.

De bekendmaking van de winnaar(s) of een eventuele vermelding in de top-10 van de ranglijst is altijd leuk om te lezen en een eer voor de mensen die hoog op de ranglijst eindigen, maar het gaat de meeste puzzelaars toch vooral om het krijgen van de juiste antwoorden.

Je kunt de uitwerkingen voor beide puzzels onderaan dit bericht downloaden als PDF-bestand.

Wanneer volgt de uitslag?

De inzendingen voor beide puzzeledities worden uiteraard nog steeds nagekeken. Sterker nog: daar zijn de puzzelmakers op dit moment druk mee bezig. 

Zodra de winnaars van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel 2020 bekend zijn, zullen wij dat met jullie delen via onze accounts op Twitter en Instagram.