Podcast 'De Dienst: Operatie SCUBADIVE', over de strijd tegen massavernietigingswapens

Vandaag lanceren de AIVD en de MIVD een podcast over het werk van de inlichtingendiensten. Luisteraars krijgen in vijf afleveringen een bijzonder inkijkje hoe de diensten de ontwikkeling en verspreiding van massavernietigingswapens tegengaan.

Podcast De Dienst: Operatie SCUBADIVE

Dit is het derde seizoen waarin ‘meegeluisterd’ kan worden met de AIVD. En je krijgt nu ook weer inzicht in het werk van de MIVD.

In podcast ‘De Dienst: Operatie SCUBADIVE’ gaat Liesbeth Rasker aan de slag bij de Unit Contraproliferatie. Dat is een gezamenlijke eenheid van de AIVD en de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst). Ze leert meteen dat contraproliferatie staat voor het tegengaan van de verspreiding van massavernietigingswapens. Een enorme ver-van-haar-bedshow.

Operatie SCUBADIVE

Liesbeth draait mee in de fictieve Operatie SCUBADIVE. In dit scenario probeert een Libanese tussenhandelaar een massaspectrometer te kopen bij een Nederlands bedrijf voor een gesanctioneerd Syrisch onderzoeksinstituut. Deze organisatie was in het verleden betrokken bij het maken van chemische wapens.

Ze weet niet welke mogelijkheden en beperkingen ze heeft in de verschillende fasen van het onderzoek. Daar komt ze stapje voor stapje achter.

Toegankelijke serie

Deze podcastserie neemt je tijdens het volgen van Operatie SCUBADIVE mee in de dreiging van massavernietigingswapens en hoe de diensten de ontwikkeling en verspreiding hiervan proberen te voorkomen. Dat maakt de serie spannend en toegankelijk voor een breed publiek.

Luister nu de hele serie

De podcast wordt gehost door Springcast Media en is te beluisteren via onder andere Spotify.

Fictie

Operatie SCUBADIVE is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande personen of gebeurtenissen berusten op toeval.