AIVD kerstpuzzel

De AIVD brengt ieder jaar een kerstpuzzel uit vol cryptische opgaven die je brein flink doen kraken. Oefen vast met de opgaven van 2023 en wie weet lukt het jou om in 2024 alle puzzels te kraken!

Wat is de AIVD kerstpuzzel?

De puzzel is een jaarlijkse kersttraditie van de AIVD. Oorspronkelijk vooral bedoeld om systematisch en logisch denken onder medewerkers op een leuke manier te stimuleren, maar de puzzel wordt sinds 2011 ook op de website geplaatst. Sindsdien gaan veel mensen - en ook steeds vaker teams - de uitdaging aan om zoveel mogelijk vragen op te lossen.

Sinds 2019 brengen we aparte edities van de puzzel uit voor twee doelgroepen: de AIVD kerstpuzzel en de AIVD juniorkerstpuzzel. Ook in 2023 verschenen er twee nieuwe puzzels om je mee te vermaken. Dus kruip onder een dekentje in je luie stoel en ga met de opgaven aan de slag!

Gemaakt door medewerkers van de AIVD

De kerstpuzzel wordt gemaakt door AIVD'ers. De puzzelmakers hebben veel kennis van technische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging: zo houden zij zich onder meer bezig met het versleutelen van staatsgeheimen. Zij kunnen als geen ander de cryptisch omschreven kerstpuzzelopdrachten bedenken en jureren.

Lees meer op de pagina Over de kerstpuzzel.

Puzzel je mee?

De inzendtermijn voor de 2023-editie is verstreken, dus meedoen voor een prijs gaat niet meer.

Je kunt de 2023-editie van de puzzel of de junioreditie nog wel downloaden, om te oefenen voor volgend jaar of te puzzelen voor je plezier. En kom je er niet uit, bekijk dan de uitwerkingen.