AIVD kerstpuzzel

De AIVD brengt ieder jaar een kerstpuzzel uit vol cryptische opgaven die je brein flink doen kraken. Ga jij de uitdaging aan om zoveel mogelijk opgaven op te lossen? De winnaar krijgt eeuwige roem én de felbegeerde beker.

Wat is de AIVD kerstpuzzel?

De puzzel is een jaarlijkse kersttraditie van de AIVD. Oorspronkelijk vooral bedoeld om systematisch en logisch denken onder medewerkers op een leuke manier te stimuleren, maar de puzzel wordt sinds 2011 ook op de website geplaatst. Sindsdien gaan veel mensen - en ook steeds vaker teams - de uitdaging aan om zoveel mogelijk vragen op te lossen.

Sinds 2019 brengen we aparte edities van de puzzel uit voor twee doelgroepen: de AIVD kerstpuzzel en de AIVD juniorkerstpuzzel. Ook dit jaar zijn er twee nieuwe puzzels om je bij de kerstboom mee te vermaken. Dus kruip onder een dekentje in je luie stoel en ga met de opgaven aan de slag!

Gemaakt door medewerkers van de AIVD

De kerstpuzzel wordt gemaakt door AIVD'ers. De puzzelmakers hebben veel kennis van technische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging: zo houden zij zich onder meer bezig met het versleutelen van staatsgeheimen. Zij kunnen als geen ander de cryptisch omschreven kerstpuzzelopdrachten bedenken en jureren.

Lees meer op de pagina Over de kerstpuzzel.

Puzzel je mee?

De deadline van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel 2022 is inmiddels verstreken, dus je kunt niet meer meedoen voor een prijs. 

Download 2022-editie van de AIVD kerstpuzzel of de junioreditie!

Hints

Is het je net niet helemaal gelukt om de puzzels van dit jaar op te lossen? Misschien kun je met deze hints een stapje verder komen!