AIVD/MIVD Hackathon

De AIVD en MIVD organiseren op 18 en 19 november 2023 een hackathon: een evenement waarbij je in teamverband werkt aan creatieve oplossingen voor een technische casus. Het doel? Op een vrijblijvende en ludieke manier kennis maken met het datagerelateerde werk van de diensten.

Deelnemers aan deze hackathon kunnen zich verheugen op een inspannend, maar gezellig weekendje 'data knallen' in een klein team. Je krijgt de kans om samen (en in korte tijd) creatieve oplossingen te bedenken voor een technische casus en hiervan een prototype te programmeren.

Aan het einde van het weekend mogen alle teams hun ideeën en prototypes presenteren. Een jury bepaalt vervolgens wie met de hoofdprijs naar huis gaat. Wat die prijs inhoudt? Dát houden we nog even geheim...

Waarom een hackathon?

De AIVD en MIVD werken op datagebied veel samen. Wij organiseren deze hackathon om kennis te maken met technische mensen van buiten onze organisaties en onderling kennis en ideeën uit te wisselen. Deelnemen is helemaal gratis.

  • Donkere foto met paarse glanzende achtergrond en een laptop met scherm in groen en paars met daarop onduidelijke teksten

    Een opwarmertje: kun jij 'lezen' wat op het laptopscherm staat?

Hoe ziet het programma eruit?

Wat?

Als je meedoet aan de AIVD/MIVD Hackathon, ga je een heel weekend in een klein team aan de slag. Dit doe je onder persoonlijke begeleiding van medewerkers van beide inlichtingendiensten. Denk aan brainstormsessies, prototypes programmeren, ideeën pitchen  en nog veel meer!

In dit weekend zorgt de organisatie voor alles wat je nodig hebt om er een mooie hackathon van te maken. Zo zijn er slaapplaatsen en kun je ook rekenen op lekker eten. Vergeet alleen niet om je tandenborstel mee te nemen. En je laptop is ook wel handig. Deelnemen is gratis.

Wanneer?

Zaterdag 18 en zondag 19 november 2023.

Waar?

Een goed bereikbare, maar geheime locatie in Nederland.

Voor wie?

Iedereen is welkom die affiniteit heeft met dataengineering of data science. Van ervaren professionals tot studenten en self-taught coders: je bent welkom.

Aanmelden

De aanmelding voor de AIVD/MIVD Hackathon 2023 is gesloten. Houd onze website en socials in de gaten voor de volgende editie!