Luister mee met de AIVD bij een cyberonderzoek

Operatie POSITRON is het tweede seizoen van 'De Dienst' en draait om een (fictief) onderzoek naar een cyberdreiging. Podcastmaker Liesbeth Rasker gaat met AIVD'ers op zoek naar de oorsprong van een cyberaanval. Is de bron te achterhalen? En kan de dreiging tijdig worden weggenomen?

In onze podcast 'De Dienst: Operatie POSITRON' onderzoekt Liesbeth Rasker samen met echte AIVD'ers een fictieve cybercasus die een serieuze dreiging vormt voor de veiligheid van Nederland. Elke gesprekspartner brengt Liesbeth én de luisteraar een stap verder in het cyberonderzoek.

Liesbeth wordt dit seizoen begeleid door het teamhoofd en een inlichtingenofficier. Verder werkt ze onder andere samen met een cryptoloog, hacker en analist om het onderzoek in goede banen te leiden.

Online challenges

Nieuw dit tweede seizoen was dat luisteraars zelf een actieve rol konden spelen door na elke podcastaflevering ingewikkelde technische challenges op te lossen.

Deze opdrachten staan inmiddels niet meer online, maar je kunt uiteraard nog steeds naar dit seizoen luisteren om erachter te komen of en zo ja, hoe Liesbeth en de collega's ontdekken wie er achter deze aanval zit.

Terrorismedreiging in seizoen 1

In het eerste seizoen van 'De Dienst' staat een (fictief) onderzoek naar een terrorismedreiging centraal. De presentatie is in handen van podcastmaker Liesbeth Rasker, die - samen met echte AIVD'ers - de beweegredenen en plannen van target 'Sander' probeert te duiden. Heeft deze chemiestudent slechts een brede interesse of is hij een potentiële bommenbouwer?

Alle verhalen in podcast 'De Dienst' zijn fictief. De overeenkomsten met bestaande personen of organisaties berusten op toeval.

Luister op Spotify of Apple Podcasts

Beide seizoenen van 'De Dienst' zijn te vinden op: 

Ga terug naar: Cyberdreiging.