AIVD kerstpuzzel 2017

De AIVD kerstpuzzel is al jaren een begrip. Ook in 2017 heeft het NBV (Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging) hard gewerkt aan een puzzel vol cryptische opgaven die de hersens flink doen kraken. Ga jij de uitdaging aan? De winnaar krijgt zoals altijd eeuwige roem én de felbegeerde beker.

Club van 100

In 2016 lukte het maar liefst tien teams om een score van honderd punten of meer te halen (met bonuspunten). Ter ere van deze groep puzzelaars is dat jaar de Club van 100 opgericht.

Om dit gezelschap een beetje exclusief te houden, hebben wij dit jaar een paar extra moeilijke opdrachten opgenomen in de puzzel. Slaag jij erin om een hoge score te behalen en ook toe te treden tot onze fameuze Club van 100?

Belangrijke data

De inzendingstermijn van de AIVD kerstpuzzel 2017 duurde van 12 december 2017 tot en met 15 januari 2018. In die periode kon je de opgaven en het antwoordformulier downloaden en oplossingen insturen via de mail. Het e-mailadres stond vermeld op het formulier. De uitslag is op vrijdag 2 maart bekendgemaakt: Uitslag AIVD kerstpuzzel 2017 bekend.

Je kunt de opgaven, het antwoordformulier, hints van de puzzelmakers en natuurlijk de uitwerkingen nog steeds onderaan deze pagina nog steeds downloaden.

Eind november en begin december was er een 'tijdige' voorsprong te winnen op andere puzzelaars door twee teaseropdrachten op te lossen: kijk op Twitter en Instagram voor de opgaven en uitwerkingen van deze puzzels.

→ Ga naar: over de AIVD kerstpuzzel
Ga naar: opgaven, antwoordformulier, hints en uitwerkingen kerstpuzzel 2017
→ Ga naar: spelregels AIVD kerstpuzzel
→ Ga naar: oefenen met eerdere edities