Natasa van Workum directeur Veiligheidsonderzoeken en Bedrijfsvoering AIVD

Natasa van Workum wordt per 1 juli 2021 directeur Veiligheidsonderzoeken en Bedrijfsvoering bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Zij volgt Paula Loekemeijer op, die per 1 mei 2021 directeur Agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen/secretaris van het College bij VWS werd.

Beeld: ©AIVD

Loopbaan

Natasa van Workum is momenteel unithoofd Centrale Staf bij de AIVD. Hier was zij onder andere verantwoordelijk voor stafafdelingen binnen de AIVD waaronder Bestuurlijke Ondersteuning, Control, Communicatie en Juridische Zaken waarbij de implementatie van aanbevelingen rond de evaluatie van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 en het onderzoek van de Algemene Rekenkamer belangrijke vraagstukken zijn.

Natasa werkte hiervoor onder meer als unithoofd bij de directie Inlichtingen van de AIVD en bij ABN AMRO Bank N.V. in diverse functies.

Natasa over haar nieuwe functie: “Ik zie ernaar uit om samen met gedreven professionals te werken aan de verdere ontwikkeling van de AIVD. Ik werk graag in een omgeving waarin afspraken worden gemaakt en tegenspraak wordt georganiseerd, waar ieders inbreng telt maar ook besluiten worden genomen. Kortom werk waar ik met een lach op mijn gezicht naar toe ga en even energiek en met een lach ook weer naar huis ga.”