De JSCU Summerschool - vrouweneditie 2023: ben jij erbij?

Het is lente! De sluizen staan open en de vissen zwemmen weer massaal naar ondiep water, dus dat betekent dat het tijd is voor de JSCU Summerschool! Dit jaar een speciale editie: van 31 juli tot en met 11 augustus organiseert de JSCU de Summerschool voor vrouwen.

Er zijn namelijk veel vrouwen met interesse in cyberveiligheid en tech. Dit talent is nog vaak onontdekt. Met de JSCU Summerschool – vrouweneditie 2023 willen we vrouwen inspireren om de stap te maken naar een carrière bij de JSCU.

De Summerschool wordt georganiseerd door de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) van de AIVD en MIVD. Samen met andere vrouwen dompel je je deze zomer twee weken lang onder in de cyberzee en leer je alles over malware, forensics, blue-teaming en red-teaming, en van hunting tot hacking.

Voor wie is de Summerschool bedoeld?

Voel jij je als een vis in het water in de cyberwereld, of kom je net kijken? De Summerschool staat open voor vrouwen met interesse in cyberveiligheid die graag hun technische kennis en skills op cybervlak willen verbeteren. Neem een kijkje op jscu.summerschool.sh en gooi je hengel uit om mee te vissen naar een plekje in de Summerschool door één of meerdere opdrachten op te lossen en in te sturen!

Waar en wanneer organiseren we deze editie?

'P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney' - Dory

De Summerschool vindt plaats in de zomervakantie van 31 juli tot en met 11 augustus. Tijdens deze twee weken verblijf je op twee verschillende locaties in Nederland, waarbij je doordeweeks overnacht in de buurt van de Summerschool en je in het weekend vrij bent. De locaties zijn voorzien van goede bedden en faciliteiten.

Wat neem je mee?

Zorg voor kleding en toiletartikelen voor 2x vier overnachtingen en neem je laptop of computer mee. Wij zorgen voor eten, drinken en gezelligheid! Deelnemen is gratis.

Anders nog iets?

Kun je niet wachten om die duik in de cyberzee te nemen? Of heb jij een studiegenote, collega of vriendin die graag tussen de mazen van het net vist? Phish niet verder en ga nu naar jscu.summerschool.sh. Warm je alvast op en meld je aan voor komende zomer!

Just keep swimming!

Oproep: stuur ons jouw challenge!

Iedereen is welkom om challenges te maken en opsturen mag altijd! Je krijgt altijd feedback op je inzending, ook als je dit jaar niet kan deelnemen aan de vrouweneditie. En je kunt dan alvast goed oefenen voor volgend jaar.