Spelregels

Voor het meedoen aan de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel gelden over het algemeen niet al te strenge spelregels. Wij vinden het vooral belangrijk dat er sportief en met plezier wordt meegespeeld. 

Weinig spelregels, groot plezier

  1. Inzenden kan niet meer, de lijnen zijn gesloten. Puzzelaars hadden tot en met dinsdag 16 januari 2024, 23.59 uur de tijd om hun oplossingen in te sturen.
  2. Samenwerken in teams is toegestaan. Om oneerlijke concurrentie te voorkomen mag een team bij de volwassen puzzel uit maximaal vier personen bestaan.
  3. Bij de AIVD juniorkerstpuzzel werkt dat anders. Hier mag je alleen, met een klein team of met je hele klas aan meedoen. We vragen de instuurder wel om in het antwoordformulier zijn/haar leeftijd op te geven.
    Alleen deelnemers tot en met vijftien jaar krijgen per mail te horen hoeveelste zij zijn geworden op de officiële ranglijst van de juniorkerstpuzzel. Oudere deelnemers, die de junioreditie bijvoorbeeld willen proberen als opstapje naar het 'echte werk', mogen ook meedoen. Hun resultaten worden - om oneerlijke concurrentie te voorkomen - alleen niet opgenomen in de officiële ranglijst. 
    De uitslag van individuele inzenders en/of klassen wordt straks alleen per e-mail gecommuniceerd; de lijst komt dus - net zoals de ranglijst van de volwassen editie - niet op de website te staan. 
  4. Zorg ervoor dat je alle antwoorden invult in de invulvelden onder de opgaven. Wij raden je aan hiervoor Adobe Acrobat Reader te gebruiken. Verzend je de oplossingen op een andere manier? Dan kunnen de puzzelmakers helaas niet garanderen dat zij jouw oplossingen op tijd kunnen nakijken voordat de winnaars en uitwerkingen van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel bekend worden gemaakt.

Ga terug naar AIVD kerstpuzzel.