Spelregels

Voor het meedoen aan de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel gelden over het algemeen niet al te strenge spelregels. Wij vinden het vooral belangrijk dat er sportief en met plezier wordt meegespeeld.

Weinig spelregels, groot plezier

  1. De AIVD kerstpuzzel 2021 en de AIVD juniorkerstpuzzel 2021 zijn op dinsdag 14 december 2021 gepubliceerd . Het was tot en met dinsdag 18 januari 2022 mogelijk om oplossingen in te sturen. De uitslag en uitwerkingen zijn bekendgemaakt op maandag 21 februari 2022.
  2. Samenwerken in teams is toegestaan. Om oneerlijke concurrentie te voorkomen mag een team bij de volwassen puzzel uit maximaal vier personen bestaan.
  3. Bij de AIVD juniorkerstpuzzel werkt dat anders. Hier mag je alleen, met een klein team of met je hele klas aan meedoen. We vragen de instuurder wel om in het antwoordformulier om zijn/haar leeftijd op te geven.
    Alleen deelnemers tot en met vijftien jaar krijgen per mail te horen hoeveelste zij zijn geworden op de officiële ranglijst van de juniorkerstpuzzel. Oudere deelnemers, die de junioreditie bijvoorbeeld willen proberen als opstapje naar het 'echte werk', mogen ook meedoen. Hun resultaten worden - om oneerlijke concurrentie te voorkomen - alleen niet opgenomen in de officiële ranglijst. 
    De uitslag van individuele inzenders en/of klassen wordt straks alleen per mail gecommuniceerd; de lijst komt dus - net zoals de ranglijst van de volwassen editie - niet op de website te staan. 
  4. Zorg ervoor dat je alle antwoorden invult in de invulvelden onder de opgaven. Wij raden je aan hiervoor Adobe Acrobat Reader te gebruiken. Verzend je de oplossingen op een andere manier? Dan kunnen de puzzelmakers helaas niet garanderen dat zij jouw oplossingen op tijd kunnen nakijken voordat de winnaars en uitwerkingen van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel bekend worden gemaakt.

Ga terug naar AIVD kerstpuzzel.