Spelregels

Voor het meedoen aan de AIVD kerstpuzzel gelden over het algemeen niet al te strenge spelregels. Het is voor ons vooral van belang dat er sportief en met plezier wordt meegespeeld.

Weinig spelregels, groot plezier

  1. De AIVD kerstpuzzel 2019 en de pilot van de AIVD juniorkerstpuzzel 2019 zijn op woensdag 11 december 2019 gepubliceerd. Het was tot en met 14 januari 2020 (23.59 uur) mogelijk om oplossingen in te sturen. De uitslag is in juni bekendgemaakt.
  2. Samenwerken in teams is toegestaan. Om oneerlijke concurrentie te voorkomen mag een team bij de volwassen puzzel uit maximaal vier personen bestaan.
  3. Bij de AIVD juniorkerstpuzzel werkt dat anders. Hier mag je alleen, met een klein team, maar ook met je hele klas aan meedoen. We vragen de instuurder wel om in het antwoordformulier om zijn/haar leeftijd op te geven.
    Alleen deelnemers tot en met vijftien jaar krijgen per mail te horen hoeveelste zij zijn geworden op de officiële ranglijst van de juniorkerstpuzzel. Oudere deelnemers, die de junioreditie bijvoorbeeld willen proberen als opstapje naar het 'echte werk', mogen wel gewoon meedoen. Hun resultaten worden - om oneerlijke concurrentie te voorkomen - alleen niet opgenomen in de officiële ranglijst. 
    De uitslag van individuele inzenders en/of klassen wordt straks alleen per mail gecommuniceerd; de lijst komt dus - net zoals de ranglijst van de volwassen editie - niet op de website te staan. 
  4. Zorg ervoor dat je alle antwoorden invult in de invulvelden onder de opgaven. Wij raden je aan hiervoor Adobe Acrobat Reader te gebruiken. Verzend je de oplossingen op een andere manier? Dan kunnen de puzzelmakers helaas niet garanderen dat zij jouw inzending nakijken voordat de winnaar en de uitwerkingen van de AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel bekend worden gemaakt.

Ga terug naar AIVD kerstpuzzel.