Natasa van Workum directeur Inlichtingen AIVD

Natasa van Workum wordt per 11 december 2023 directeur Inlichtingen bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Zij volgt Alle Dorhout op, die per 1 januari 2024 terugkeert naar het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Beeld: ©AIVD

Loopbaan

Natasa van Workum is momenteel directeur van de directie Data en Informatievoorziening (Data & IV) bij de AIVD. Zij speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming en doorontwikkeling van de directie. Ook hield zij zich bezig met de impact van datagedreven werken en de ontwikkeling van data- en informatievoorziening op de nationale veiligheid.

Natasa heeft meerdere managementfuncties binnen de AIVD vervuld, onder meer als directeur Veiligheidsonderzoeken en Bedrijfsvoering. Voor haar loopbaan bij de AIVD is zij in diverse functies werkzaam geweest bij ABN AMRO Bank N.V..

Natasa over haar nieuwe functie: 'In een wereld op drift zijn bescherming van de democratische rechtsorde en staatsveiligheid cruciaal voor het kunnen leven in vrijheid en veiligheid. Eigenstandige inlichtingen van hoge kwaliteit zijn hierbij van grote waarde. Als directeur Inlichtingen ga ik de uitdagingen die dit met zich mee brengt graag aan. Uiteraard samen met alle kundige en betrokken collega's die zich hier elke dag met hart en ziel voor inzetten. Wij staan hierbij in nauwe verbinding met belangrijke samenwerkingspartners in binnen- en buitenland. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage hieraan te leveren.'