AIVD kerstpuzzel 2018 gepubliceerd

Afgelopen week konden fanatieke puzzelaars al een beetje warmdraaien met twee teaservragen, maar vanaf nu begint het echte werk: de AIVD kerstpuzzel 2018 is gepubliceerd. Ga jij de uitdaging aan? De winnaar wordt zoals gewoonlijk beloond met eeuwige roem én de felbegeerde beker.

Nieuwsbericht - AIVD kerstpuzzel 2018 gepubliceerd
©iStockphoto

Hoe maak je de AIVD kerstpuzzel?

De AIVD kerstpuzzel 2018 bestaat uit 27 vragen die los van elkaar worden opgelost.

Zoals ieder jaar is ook deze editie gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), dat de cryptisch omschreven opgaven wederom zal nakijken en beoordelen.

Verdien meer punten met lastige opgaven

Voor het eerst worden er bij het nakijken extra punten toegekend aan deelvragen die het minst vaak worden opgelost. De puzzelmakers willen deelnemers op deze manier op een positieve manier aanmoedigen om geen antwoorden of overduidelijke hints te delen of te publiceren en ook de lastigste vragen op eigen kracht op te lossen.

Download de kerstpuzzel 2018

Klaar om jouw brein aan het werk te zetten? Download hier de AIVD kerstpuzzel 2018.

Nieuw dit jaar is dat je de antwoorden direct kunt invullen in het opgavenformulier. Je hoeft dus nog maar één document te downloaden. Hier staat ook een overzicht van bevestigde errata.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe lang de AIVD kerstpuzzel al bestaat, welke manier van denken helpt bij het oplossen van de vragen en of er nu wel of geen hints in de puzzel staan? Neem dan eens een kijkje op aivd.nl/kerstpuzzel. Hier kun je ook oefenen met eerdere kerstpuzzeledities.