AIVD kerstpuzzel en juniorpuzzel 2021 gepubliceerd

Het jaar 2021 zit er weer bijna op. En als die donkere decemberdagen eenmaal zijn aangebroken, weten doorgewinterde fans: bijna tijd voor de puzzel! Dat wachten is nu voorbij, want dit is het startsein om jouw hersens flink aan het werk te zetten. De AIVD kerstpuzzel en juniorpuzzel 2021 zijn zojuist gepubliceerd.

Beeld: ©iStockphoto

De AIVD kerstpuzzel en zijn jongere broertje (de junioreditie) zijn dé jaarlijkse breinkrakers van de dienst met uitdagende opgaven om creativiteit en systematisch en logisch nadenken bij jong en oud te stimuleren.

De AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel worden gemaakt door medewerkers van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV). Zij zullen jouw oplossingen op de cryptische vragen wederom streng nakijken en rechtvaardig beoordelen.

Wellicht ten overvloede, maar zoals altijd zijn alle opgaven van beide puzzels weer los van elkaar op te lossen. 

Losse hints die naar het thema verwijzen zijn alleen te vinden in de puzzels zelf en worden niet gedeeld op de website of social media.

Kerstpuzzelen in coronatijd

In tijden van corona kun je er helaas nooit helemaal zeker van zijn dat een geplande activiteit ook daadwerkelijk doorgaat. 

Dan is het fijn om te weten dat je de AIVD (junior)kerstpuzzel wel altijd en overal kunt maken, óók als je snotterend in thuisquarantaine zit.

Spelregels ongewijzigd

De kerstpuzzelmakers zijn niet zo van heel strikte regels en vinden het vooral belangrijk dat er sportief en met plezier wordt meegespeeld. 

Wel gelden er voor junioreditie iets andere spelregels dan voor de volwassen puzzel. Zo bestaat een team bij de volwassen editie uit maximaal vier personen, terwijl je wel samen met je hele klas kunt meedoen aan de juniorpuzzel.

Eventuele errata worden toegevoegd aan de downloadpagina's van de puzzels.

Download AIVD kerstpuzzel en AIVD juniorkerstpuzzel 2021

Sta jij te trappelen om aan dé kerstuitdaging van 2021 te beginnen? Download hieronder een van de opgaven- en antwoordformulieren (of allebei) en ga ermee aan de slag.

Vergeet niet om op tijd de oplossingen in te sturen en doe dit in ieder geval voor de deadline van dinsdag 18 januari (23.59 uur)

Wij wensen iedereen namens de puzzelmakers wederom succes maar vooral: heel veel plezier!

Meer weten?

Heb je je weleens afgevraagd hoe deze traditie tot stand is gekomen en waarom het zo moeilijk is om toe te treden tot de befaamde club van 100?

Ga naar: aivd.nl/overdekerstpuzzel