NBV-cybersecurityaanpak helpt om IT-infrastructuur te verbeteren tegen cyberaanvallen

Hoe voorkom je dat jouw organisatie stil komt te liggen door een cyberaanval? En de spreekwoordelijke voordeur goed op slot zit, terwijl aan de achterkant nog een raam openstaat? De NBV-cybersecurityaanpak helpt mensen die in de cybersecurity werken om zelf keuzes te maken voor de organisatie en deze te onderbouwen. 

Door de digitalisering van onze samenleving worden veel infrastructuren groter en ingewikkelder. Aanvallers maken misbruik van deze ontwikkeling om (gevoelige) data te kunnen stelen.

Een aanvaller hoeft maar één ingang te vinden, terwijl jij keuzes moet maken voor de beveiliging van je hele organisatie. Wat is daarin belangrijk en wat doe je eerst?

De NBV-cybersecurityaanpak helpt jouw organisatie met:

  • Het beveiligen van gevoelige informatie en kritische processen.
  • Het maken van gefundeerde risico-inschattingen.
  • Het kiezen van de juiste digitale beveiligingsmiddelen.

Hoe werkt de cybersecurityaanpak?

Met de cybersecurityaanpak kun je snel zelf de juiste focus en kernpunten vinden bij risico’s in het cyberdomein. Het geeft houvast bij het maken van een moderne informatiebeveiligingsstrategie en geeft structuur aan ingewikkelde beveiligingsdiscussies.

Deze aanpak is het resultaat van onze jarenlange expertise en in de praktijk bewezen informatiebeveiliging en risicomanagement.

Wat is het NBV?

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft als doel om Nederland digitaal veilig te maken tegen statelijke dreigingen en andere Advanced Persistent Threats (APT’s).

Wij zijn uniek doordat wij onze specialistische beveiligingskennis combineren met de bijzondere inlichtingenpositie die we hebben als onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

We werken nauw samen met onze nationale veiligheidspartners, MIVD, NCTV en NCSC. Samen helpen we de Rijksoverheid en vitale sectoren om bijzondere en gevoelige informatie zoals staatsgeheimen te beschermen.