Enterprise architect

Goed functionerende en veilig beheerde systemen vormen de basis van het werk van de AIVD. Hoe IT daar op de juiste manier mee moet omgaan is de vraag die onze enterprise architect beantwoordt.

'De technologie ontwikkelt zich snel: van mainframes naar de cloud, van twee changes per jaar tot vijf per dag. Organisaties groeien, omstandigheden veranderen.

Deze organisatie leeft van informatie: wat moeten we weten, waar vinden we de antwoorden? Technologie ondersteunt het bedrijfsproces: automatiseren, vastleggen en correleren van gegevens en daar conclusies aan verbinden.

Dat is enorm complex. Nieuwe mogelijkheden, zoals de cloud of microservices, bekijk ik dus altijd in relatie tot het bedrijfsdoel, met vanzelfsprekend een grote rol voor stabiliteit en security.'

Consequenties

'Ik voer veel discussies met de business, want de voorstellen die ik doe voor de architectuur hebben consequenties. Vandaag en morgen, maar ook in de verdere toekomst. Het gaat over de inrichting van de systemen, de keuze voor leveranciers en wat keuzes betekenen voor de manier van werken.

Ik geef ook inzicht, in de gebruikte systemen, apps of databases en hoe alles samenhangt. Veel communiceren in elk geval, luisteren, helpen met het formuleren van de behoefte en ideeën aandragen. Er is veel te doen, ik krijg gehoor en ik heb echt impact. Bouwen aan de architectuur van de toekomst.'

'Innovaties moeten het bedrijf ten goede komen.'

Bonussen

'Ik solliciteerde uit nieuwsgierigheid, met de gedachte: als ik ooit wil weten hoe deze wereld werkt, is dit mijn kans. En om bij te dragen aan de veiligheid van Nederland.

Als professional heb ik mijn draai gevonden. En wat ik echt bijzonder vind is de hechte manier van samenwerken en de grote onderlinge betrokkenheid. Hier werk je niet voor bonussen, maar aan een gezamenlijk doel.'

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij kunt werken aan de toekomst van onze architectuur? Bekijk dan onze vacatures.