Werken bij de AIVD

Winkelen, werken, reizen, een kerk, moskee of concert bezoeken. Erop vertrouwen dat er stroom uit het stopcontact komt en dat de trein rijdt. In Nederland kunnen we over het algemeen met een gerust hart doen wat we leuk, belangrijk of zinvol vinden en werken de vitale voorzieningen zonder grote problemen.

Staan voor de veiligheid van Nederland

Dreigingen als terrorisme, spionage of digitale sabotage lijken ver van ons bed, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

Soms geven gebeurtenissen - in eigen land of het buitenland - ons een idee hoe deze gevaren het leven kunnen verstoren. Dan blijkt hoe ontwrichtend dat kan zijn.

De AIVD staat voor de veiligheid van alle Nederlanders, door alert te zijn op nationale en internationale risico's en gevaren. Bijzonder werk, waarbij onze unieke positie als Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst ons een grote verantwoordelijkheid en een sterke motivatie geeft.

Wij zetten stappen die anderen niet zetten. In ons werk moeten we onder de oppervlakte kijken. Dat vraagt om een scherpe blik, vastberadenheid en creativiteit.

Herken jij jezelf daarin? En vind je het belangrijk om te werken aan de veiligheid van Nederland? Lees dan in dit dossier wat jij bij de AIVD kunt doen.